fbpx
Naringsliv.no
 

Obs! Vær oppmerksom på at dette innholdet er mer enn to år gammelt.

Rånås Lakk AS i Eidsberg i Indre Østfold har økende etterspørsel innen offshore og har hatt en god utvikling de siste årene.

Nå er de involvert i prosjekter som Total – Egina og Martin Linge, og Statoil - Johan Sverdrup.

Vi har stort fokus på kvalitet og godkjenninger av malesystemer til nyere prosjekter om dagen, I disse tider er det viktig å ha godkjente prosedyrer og godt kvalifiserte malere. Vi har derfor godkjent fire malere etter strenge krav fra Samsung, sier daglig leder Nils Ronny Granberg.

Ingen begrensninger

Blåserensing, metallisering og lakkering, etter Norsok-standarder er verkstedets spesialitet, og bedriften som er lokalisert i Eidsberg ser ingen begrensninger, men bare muligheter.

– Så lenge infrastrukturen tillater det har vi ingen begrensninger, smiler Granberg som liker utfordringer.

– Vi liker utfordringer med kompliserte og sammensatte løsninger, og har utstyr og lokaler til å ta både små og store ordrer.

Bygger nytt

Bedriften tok fart i 1995 og har vokst sakte, men sikkert. I dag har den ti ansatte og øker stadig en allerede god kundeportefølje.

– Vi er i en god fase og bygger nå lokaler for å møte enda større etterspørsel, forteller Granberg.

Bedriften er et resultat av et landbruksverksted, og fra landbruket ligger også grunnelementene for driften. 

– Vi legger vekt på å gjøre en god jobb til riktig pris og legger også til grunn godkjente CPT-tester og godkjenninger. Det er viktig for oss at firmaet har en sunn og fin utvikling, og at vi legger til rette for endringer i markedet.

Fleksibilitet

Granberg mener fleksibiliteten er et viktig stikkord for bedriften. Kvalitet og dokumentasjon tar han som en selvfølgelighet.

– Vi jobber kontinuerlig med å være i forkant med tanke på kompetanse og godkjenninger. Det er en selvfølgelighet at vi har papirene i orden. En av styrkene våre er fleksibiliteten. Størrelsen på bedriften er vi komfortable med, og vi driver på en måte som gjør at vi kan snu oss hurtig rundt, både med tanke på ordrer og på strukturelle endringer i bransjen. Vi har et eget vogntog og ellers meget gode avtaler på transport, forteller Granberg, og legger til at det ikke er uvanlig at en ordre på fredag gjerne ønskes ferdig på mandag.