Fantastiske hyttetomter ved Glommas riviera

NES: 97 hytter i massivtre og med egen kolonihage 45 minutter fra Oslo. På stranden blir det restaurant, scene og marina.

45 minutter fra Oslo er 97 hytter undre bygging på det som er Glommas riviera. Hyttene er i massivtre og blir solgt med egen kolonihage. På stranden blir det restaurant, scene og marina.

Foss Entreprenør AS og samarbeidspartnerne startet med støping av grunnmur i januar for de nederste tomtene i Nes Strandhager.

Stor interesse

Allerede i sommer er det overlevering til de første 26 hyttekjøperne som raskt meldte seg. Nå går salget jevnt og trutt, og mange er interessert i hytter, enten de ligger tett ved stranden eller litt opp i skråningen. Felles for alle er at de har nydelig utsikt over Glomma, der den er som finest. Har du båt, kan du faktisk kjøre helt til Lillehammer.

De 97 hyttene som skal bygges totalt er på 25–42 kvadratmeter. Det blir også anlagt en stor parkering i området, samt ladestasjoner for elbiler. Det er høy klasse på hele området, og alle hytter har bad, kjøkken, vann og avløp som standard.

Massivtre

Hele hytta er bygd i massivtre uten isolasjon, men de tykke treveggene holder greit kulda ute om vinteren.

– Så vidt vi vet er dette de første hyttene som er bygd i massivtre i Norge. Det er vanligere med driftsbygninger eller næringsbygg. Fordelen med massivtre er holdbarhet og brannsikkerhet. For de som tror det blir varmt innenfor veggene kan vi berolige med at man i sommersesongen kan trekke til side hele den ene veggen som er av glass, og gå ut på terrassen for de som ønsker å anlegge en slik, forteller Lars Thomas Foss i Foss Entreprenør.

Han legger til at monteringen av hyttene går som planlagt på området som tidligere var campingplass. Trolig er hele området ferdig utviklet til sommeren 2021.

Mye mer enn en hytte

Hver hytte får en tomteparsell på ca. 200 kvadratmeter hvor man kan dyrke egne grønnsaker eller plante blomster. Hyttene har soveplass for tre til sju personer. I tillegg er det overnattingsmulighet for fire personer på hems.

Strandhyttene får vann, avløp, kabel-TV og WiFi, samt mulighet for egen båtplass. Hytta kan styres fra en app (temperatur, lys etc.).

Dette er et konsept hvor man kan være aktiv på hytta med fiske, dyrking, båtliv, konserter, golf og så videre. Strandhyttene er en del av et større konsept hvor området blir et opplevelsessenter for hytteeiere, folk i kommunen og tilreisende. Det kan være en kulturarena med kurs og aktiviteter. Nes Strandhager skal engasjere og begeistre både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Stranden

I tillegg til arrangementer gir den store stranden muligheter for mange aktiviteter for store og små, som volleyball- og fotballturneringer. Her kan du hvile, bade, spille og nyte dagene med de aktiviteter som passer deg. Med strandhagene vil St. Hansfeiringen få en ny betydning!

Bryggeanlegget er dimensjonert for 20 båtplasser. Her kan du leie båter, kanoer og kajakker. Det tilrettelegges for at passasjerfergen Elvekongen kan anløpe for de som ankommer Årnes med tog. Elvekongen har «alle rettigheter» med tanke på servering og kan leies til spesielle anledninger. Det planlegges også marina med selvbetjening hvor det kan fylles drivstoff.

Restauranten og scenen

Den planlagte restauranten skal holde høy kvalitet med fokus på lokale råvarer. Restaurantbygget prosjekteres med uteservering, kiosk, og forsamlingslokale, som kan leies ved forskjellige anledninger, i tillegg til driftskontor som kan ta seg av båtutleie og utleie av ledige hytter.

Konsertscenen vil få en unik beliggenhet og plasseres lengst vest på stranden, slik at mest av mulig av stranden forblir uberørt. Scenen planlegges dimensjonert for å kunne arrangere konserter med store norske og internasjonale artister, men også kulturgrupper som trenger en arena for å øve og vise sine talenter. Strandområdet kan forøvrig benyttes til små og store arrangementer.

Friluftsliv

Nes er fylt med spennende aktiviteter og tilbud. Her kan du gå lange turer på oppmerkede stier, fiske etter gjedde og abbor i Glomma, eller ørret i en av Akershus’ beste ørretelver. Du kan padle kajakk eller kano i sideelvene, spille golf på en av banene i nærheten, eller bruke tid på de mange kulturtilbudene Nes har å tilby.

Dyrk din egen mat!

Her skal man kunne dyrke sine egne bær og grønnsaker, plante blomster og nyte livet.

Folk i byen ønsker seg ofte et liv på landet, hvor store og små kan utforske og ta del i gleden over å kunne produsere egen mat, og ikke minst øke forståelsen for hvor maten kommer fra. Strandhagene skal brukes som et fristed for rekreasjon.

Kolonihager har eksistert siden begynnelsen av 1900-tallet og var tenkt som et gode til arbeiderfamilier i de store byene. De hadde sin storhetstid fra 30- til 60-tallet, mens interessen falt på 70- og 80-tallet. Nå er kolonihager igjen populære. I Oslo er det 14 års ventetid, og over 5 000 på venteliste. Nes Strandhager er kun 45 minutter unna.


Nes Strandhager

Espen Skoglund

997 21 000

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.nesstrandhager.noKlikk en emneknagg for å lese mer: