Ullerøy-perlen Olseng Marina er god som ny

Olseng Marina, en lokal perle med nærhet til skjærgården. Et naturlig samlingssted for småbåtene i området – en kort stopp for en prat og en is på brygga. Slik har det alltid vært, og heldigvis skal det fortsette.

Jenny og Helge Syvertsen gleder seg til åpningen av Olseng Marina. De ønsker nye  og gamle kunder velkommen til åpningen 13. april.
Jenny og Helge Syvertsen gleder seg til åpningen av Olseng Marina. De ønsker nye og gamle kunder velkommen til åpningen 13. april.

Olseng Marina, en lokal perle med nærhet til skjærgården i Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler. Et naturlig samlingssted for småbåtene i området, en kort stopp for en prat og en is på brygga. Slik har det alltid vært, og heldigvis skal det fortsette.

Ekteparet Jenny og Helge Syversen skal nå stå for den daglige driften av marinaen. Fra før driver det båtinteresserte ekteparet, Grimsøy Marina. Med 25 års erfaring vet ekteparet hva kundene vil ha.

– Vi brenner for det vi gjør og kunne ikke tenkt oss noe annet, det har blitt en livsstil og er absolutt ingen åtte til fire-jobb, sier Jenny med et smil. 

Åpnet til påske

– Vi gledet oss veldig til åpningen her 13. april, og renoverte for fullt. Butikken er utvidet til dobbelt størrelse. Her er det diverse kioskvarer, is, brus og kaffe. Bensin- og dieseltankene er renset og klare for en ny sesong, forteller Helge Syversen.

Artikkelen fortsetter under bildene

Olseng Marina på Ullerøy

Komplett båtutstyrsbutikk og verksted

– Butikken fylles opp til en komplett båtutstyrsbutikk med ulike motordeler. Det kundene ikke finner i hyllene kan bestilles, sier Jenny Syversen, som i tillegg tar imot bestillinger på båtputer og kalesjer. 

– Vi håper at folk vil benytte seg av muligheten til båtservice og et verksted i full drift. Videre totalrenoveres toalettene, i tillegg bygges det et eget handikaptoalett på plassen til den tidligere isboden.

Det utbedres og gjøres forbedringer og vedlikehold flere steder på marinaen. Stedet eies nå av selskapet Dahle Eiendom Holding AS. Walstad-brødrene har selv lokal tilknytning til stedet, og referer til marinaen som en hyggelig møteplass de selv har glede av å benytte seg av. 

Eget vertshus

Restauranten Vertshuset hadde også åpning 13. april. Den folkelige familierestauranten drives av Martin Kristiansen, med god erfaring fra og stor interesse for bransjen.


Tok over Grimsøy Marina i 2021

Det driftige ekteparet Syversen har også tatt over driften av Grimsøy Marina. Her er det mye å henge fingrene i hele året.

Med opplag av ca. 450 båter, flere opptil 50 fot, er marinaen for en «storebror» å regne, sammenlignet med de mindre i området.

– Den siste båten ble tatt opp i desember, ellers går det i båtreparasjoner, motor og drevoverhaling store deler av vinteren, sier Helge Syversen.

– Vi har kunder fra hele Østfold. Fordelen med å ha to marinaer er muligheten vi har til å yte god service for våre kunder på begge steder. Nettopp her passer storebrorrollen inn, om vi får større båter til reparasjon på Olseng Marina, kan vi ta dem imot på Grimsøy isteden – hvor forholdene er mer tilrettelagt for større båter.

Mange ser fordelen med en innendørs oppvarmet båthall på 900 kvadratmeter. 

Egen systue

– Med egen systue går det unna med båtputer og kalesjer, vi opplever stor pågang og markedet er langt fra mettet. Systua startet først opp hjemme som en kjøkkenbedrift. Til slutt var jeg nesten tvunget til å si opp min egentlige jobb da stua plutselig var full av puter og kalesjer, forteller Jenny.

– Vi er opptatt av å levere det kunden spør etter, akkurat nå er det puter i stoffet Niroxx alle helst vil ha. Et stoff spesielt utviklet med tanke på båt, Niroxx Marine er vanntett, fargebestandig, med microfiber-finish. Med dette stoffet kan du se langt etter saft- eller brusflekker. I tillegg kan vi tilby omtrekking av bilseter.

Marinaen har egen kiosk, her får du både pølser, is og øvrige kioskvarer.  

– Vi gleder oss over at det snart er høysesong igjen, sier ekteparet Syversen med et smil.

– Vi skal fortsette å jobbe hardt for at kundene våre blir fornøyd!


Olseng Marina

  Ullerøyveien 628, 1747 Skjeberg

  906 16 309

 

  www.olsengmarine.no

{/show}