Elektrobransjen er fornybar og går spennende tider i møte

CRS Elektro er har stått for installasjonen av over 3000 solcellepaneler til Li-Cycle Norways nye anlegg som er under bygging på Vanemskogen Næringspark i Moss.

Bilde av personer foran en bil
Ansatte i CRS Elektro

CRS Elektro er har stått for installasjonen av over 3000 solcellepaneler til Li-Cycle Norways nye anlegg som er under bygging på Vanemskogen Næringspark i Moss. På oppdrag fra Greenerway, som har utviklet software og energiløsningen for Li-Cycle, har CRS Elektro hatt en stor og spennende jobb med å få anlegget opp og stå!

CRS Elektro er basert i Moss, og har eksistert i halvannet år. Det var de tre kompisene og tidligere kollegaene Christoffer Jensen, Roger Johansen og Stian Solberg som ville satse på egen bedrift og kan nå telle 20 ansatte. De har rettet seg inn mot proffmarkedet, bedrifter og entreprenører for industri og næringsbygg.

Artikkelen fortsetter nedenfor

Bildet: Stian Solberg

- Installasjon av solceller og anlegg for fornybar energi er et av våre spesialfelt, der har vi en bred kundeportefølje, sier Stian Solberg. Det er montering, kabling og kobling av solcellepaneler og strømkabling. Vi har bred kompetanse i bedriften, og det får vi mer og mer bruk for fremover.

For CRS Elektro har Li-Cycle Norway vært en drømmejobb. Det å få jobbe i nye bygg og med partnere som Greenerway, hvor målet er å få til fornybar energi på en bærekraftig måte.

- Vi i vår bransje er avgjørende for at bedrifter kan drive bærekraftig. På denne måten og med denne type jobber, bidrar vi til det grønne skiftet. Det er et viktig arbeid, og med vår kompetanse kan vi være med på å utgjøre en forskjell.

Anlegget til kanadiske Li-Cycle er stort i areal og ruver godt i næringsparken på østsiden av Moss. I tillegg er prosesser de skal utføre med gjenvinning av litium-ion-batterier, banebrytende i Norge. Stian Solberg og kollegaenes arbeid med installasjon og montering er avgjørende for at dette skal fungere godt.

- Vi er best på store solcelle-anlegg, med mye effekt og energi. Slik som store ladeanlegg for busser og lastebiler. Det er vår jobb å finne gode løsninger samt installere kabler mellom a og b, slik at energien kan utvinnes på best mulig måte.

CRS Elektro har allerede rukket større jobber som for eksempel Trosvik skoles idrettshall, Halden sentralkjøkken, Hotell Riviera, Alnabru bussladeanlegg, ASKO Vestby ladepark og solceller til Joh. Johansson på Vestby.

Ønsker seg flere til elektrobransjen

Elektrobransjen er i full utvikling. Det er ikke lenger bare ledninger som skal trekkes og brytere som skal monteres. Elektroinstallatører gjør alt fra programmering, installeringsarbeid for brannvarsling, tele/data, overvåkning, styring av smart hus og mye annet.

- Mulighetene i vår bransje er enorme, og om unge skoleelever fikk bedre innblikk i hva vi driver med, så ville mange flere valgt å bli elektroinstallatører, konstaterer Stian Solberg. Vi ønsker oss flere lærlinger, både jenter og gutter.

Han og kollegaene merker seg stort frafall i bransjen, noe som ikke lover godt for fremtiden. Derfor er det viktig at de som voksen kan være gode forbilder og vise mangfoldet i dette yrket, som spiller en så essensiell rolle i overgangen til det grønne skiftet!

CRS Elektro har kommet langt på 1 ½ år, mye på grunn av et godt rykte i kundemassen. De mener de har vært heldige, men det krever at man har de rette folkene med seg og at man gjør en god jobb for kunden.