Lars Martin (30) overtar ledende industriavdeling i Bravida

Martin Haukedal tar snart over industriavdelingen i Bravida Norge avd. Sarpsborg etter Gunnar Borgen.

Daglig leder Vidar Gulbrandsen, avtroppende avdelingsleder Gunnar Borgen og påtroppende avdelingsleder Lars Martin Haukedal har sterk tro på at Bravida skal utvikle seg videre.

- Det blir store sko å fylle, men jeg er klar. Det sier Lars Martin Haukedal som snart tar over industriavdelingen i Bravida Norge avd. Sarpsborg etter Gunnar Borgen. Han skal bidra til å føre den unike kompetansen videre.

Det har vært store utskiftinger på bred front i Bravida Sarpsborg de siste par årene. Mange nøkkelpersoner har gått av med pensjon, men arbeidet med å erstatte dem med ny kompetanse startet tidlig. Derfor har overgangen ikke blitt så merkbar som fryktet. Når Gunnar Borgen overlater roret til Lars Martin Haukedal utpå høsten i år, er generasjonsskiftet fullført. 30-åringen overtar for 70-åringen i samme år som Bravida feirer sitt 100-årsjubileum.

Store industriprosjekter

Det er mye erfaring og mye spesialkompetanse som ligger lagret på kontoret til den avtroppende avdelingslederen. Han har historie tilbake til tidligere Arne Børsand AS, der han ble ansatt i 1979, men kom raskt i kontakt med prosjektarbeid, da Siemens overtok Børsands avdeling for skipsinstallasjoner fem år senere.

- Vi ble etter hvert engasjert i større industriprosjekter, og jeg fikk jobben som prosjektleder på det nye tømmerrenseriet på Borregaard i 1985. Da vi var ferdige med den jobben, fikk vi tilsvarende oppdrag på Saugbrugs i Halden året etter, samt installasjonsarbeidet på den nye PM4 samme sted i 1987. Den gang var jeg stort sett ute på anlegg i alle år frem til 1990. Det var mye overtid og knallhard jobbing, og på det meste hadde vi 110 mann i sving i Halden. Deretter ble det flere industriprosjekter, og jeg tror det var i 1995 at jeg fikk ansvaret for industriavdelingen i det som den gang het Siemens, sier Borgen. Han har senere vært ansvarlig for en rekke store prosjekter og sittet i styringsgrupper og stabsgrupper i forbindelse med store utbygginger av alt fra offentlige renseanlegg til private industrianlegg over store deler av landet. Nå runder han 70 år og føler seg trygg på at arvtakeren vil føre de gode tradisjonene videre.

Langvarige kundeforhold

- Det som skal til for å lykkes er å gå på med krum nakke, tørre å fronte de vanskelige sakene og være nøyaktig i alt man foretar seg. Slik jeg har lært Lars Martin å kjenne den tiden han har vært her, har han det som skal til. I tillegg er det mye kompetanse innenfor veggene hos Bravida Sarpsborg også etter at jeg har gitt meg, som han kan benytte seg av.

- I tillegg er det viktig å lære kunden å kjenne, ikke minst identifisere seg med deres prosesser og behov, slik at vi kan levere det kunden forventer, sier Gunnar. Han har etablert langvarige forhold med mange industrikunder i distriktet, både store og små.

- Borregaard er nok det mest langvarige kundeforhold vi har hatt. Der har vi hatt rammeavtale og vært engasjert i større og mindre jobber mellom 15 og 20 år.

Artikkelen fortsetter under bildet

I løpet av noen måneder tar Lars Martin Haukedal plass i Gunnar Borgens stol som ansvarlig for industriavdelingen i Bravida Norge AS avd. Sarpsborg. Nå er de i gang med kompetanseoverføring.

Fra lære til bachelor

Haldenseren Lars Martin Haukedal som overtar lederstolen om kort tid fikk jobb i Bravida Sarpsborg for snart fire år siden og hadde da med seg bred erfaring fra industrisektoren. Han startet i lære på Saugbrugs i sin tid og fikk jobb der som linjeelektriker. Etter et par år valgte han å flytte til Gjøvik og fullførte en Bachelorgrad som elektroingeniør. Da han i tillegg har vist seg å ha lederevner og personlige egenskaper som er nødvendige i den rollen han skal inn i, var valget klart for ledelsen i Bravida Sarpsborg.

- Vi har ikke hatt ingeniører med bachelorgrad hos oss tidligere, og det er en viktig kompetanse å få inn. Han kan språk, noe som blir viktigere og viktigere, sier daglig leder Vidar Gulbrandsen. Han er selv relativt fersk i lederstolen, siden han tok over for bare drøyt to år siden. I tiden etter har han måttet takke av åtte sentrale medarbeidere for tiden de har lagt ned i Bravida og jobbet kontinuerlig med å fylle hullene.

Sunt med nye ideer

- Det har egentlig gått over all forventning. Jeg var aldri så veldig bekymret for generasjonsskiftet, som jeg har fått være med på hele veien. Vi har fått erstattet alle med flotte, unge mennesker. Noen ganger er det sunt med folk utenfra som bringer med seg nye tanker og en annen type kompetanse enn vi hadde fra før. For å være ærlig så har også yngre medarbeidere et høyere energinivå enn eldre, i tillegg til at de er født i it-alderen og har fått digitale løsninger og prosesser inn med morsmelka.

Utviklende oppdrag

- Nå trenger vi også flere montører for å kunne møte de oppgavene vi får i fremtiden. Bravida skal vokse videre og har mye å tilby kandidater, både når det gjelder arbeidsmiljø og pensjonsordninger. Industriavdelingen har mange spennende oppdrag å utvikle seg i, samtidig som vi også har en prosjekt- og en serviceavdeling og mange av våre montører veksler mellom de ulike avdelingene. Vi har også en avdeling i Spydeberg som er i sterkt behov av flere montører. I dag må vi faktisk takke nei til enkelte forespørsler fordi vi ikke har tilgjengelige montører. Bravida er også en stor organisasjon som ofte samarbeider om store prosjekter, noe som gjør at våre ansatte skal kunne jobbe over store deler av landet, hvis de ønsker det, og det er det faktisk mange som gjøre.


Bravida Norge AS avd. Sarpsborg

  Hundskinnveien 100, 1711 Sarpsborg

69 14 83 00

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.bravida.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: