Rikelektro er gode på spesialbygg

- Det er denne typen jobber vi ønsker. Det er en drøm for oss som er teknisk interesserte. Det sier avdelingsleder Magnus Larsson i haldensbedriften Rikelektro. Nå er de i full gang med elektroinstallasjoner i den nye ambulansestasjonen i Sarpsborg.

Basmontør Daniel Bjerke og avdelingsleder Magnus Larsson er fornøyde med fremdriften på den nye ambulansestasjonen i Sarpsborg.

Elektrobedriften startet for mer enn 15 år siden, men det er først de siste par årene de har satset bredt på prosjekter i Østfold. Ikke minst har de spesialisert seg på teknisk krevende bygg, som ambulansestasjonen i Sarpsborg. I tillegg leverer de til den nye brannstasjonen i Halden og til ombyggingen av tinghuset i samme by. I 2022 leverte de også til teknisk krevende Kurland Ungdomshjem i Sarpsborg, samt til det nye anlegget til Norsk førerhundskole på Ås. Der har de levert brannalarmanlegg, nød- og ledelysanlegg, lysinstallasjon inne og ute, datainstallasjon og hatt komplett automatikkleveranse.

Stor variasjon

- Vi elsker slike prosjekter som krever noe mer av oss enn bare å strekke kabler over store flater. Vi har selvfølgelig slike oppdrag også, men spesialbyggene er krydderet i hverdagen. I dag jobber vi på store lagerbygg i mosseregionen i tillegg til brannstasjonen og ambulansestasjonen. Prosjektet i Sarpsborg er et middels stort prosjekt, rent økonomisk, men passer oss bra på alle måter. Vi ligger gjerne på det størrelsesnivået. På den måten unngår vi for mange utsatte prosjekter og får stor variasjon i arbeidet, sier Magnus Larsson.

Godt samarbeid

Rikelektro har tre mann i arbeid på ambulansestasjonen. Snart skal de i gang med montering av alarmsystem, backupsystem for strømforsyning og automatiserte systemer for utkobling av installasjoner ved brann for eksempel. At det alltid er tilgang på strøm, er viktig for ambulansestasjonen. Det er helt nødvendig å få åpnet portene til enhver tid, selv ved strømbrudd i den offentlige forsyningen. Senere skal de montere utvendig belysning og bomanlegg blant annet.

- Hittil har arbeidet gått helt etter planen. Vi samarbeider godt med andre faggrupper og ikke minst hovedentreprenøren AF. Selv om vi har samarbeidet med AF tidligere, har det vært i mindre omfang og på andre typer prosjekter. Dette er første gang vi jobber sammen i et teknisk krevende bygg.

Nærmer seg 50

Rikelektro har hatt en positiv utvikling siden omleggingen av strategien i 2020. Nå får de hele tiden nye kontrakter fra ulike entreprenører. De har levert gode resultater og opparbeidet seg et godt renommé.

- 2023 ser bra ut etter en litt rolig høst i 2022. Vi skal som nevnt i gang med ombyggingen av det nye tinghuset i Halden, der det også er mye teknisk. Nå nærmer vi oss 50 ansatte med stormskritt og har for lengst vokst ut av dagens lokaler. Derfor har vi planer om å flytte virksomheten innenfor samme industrifelt ved innfarten til Halden.


Rikelektro AS

 Svinesundveien 347, Berg i Østfold
  400 05 714
  rikelektro.no

{/show}