Malermester med lokale oppdrag

ASKIM: ASCO ble startet i 2016. og har i dag 15 høyt kvalifiserte medarbeidere. De arbeider i en times omkrets rundt Askim, noe som omfatter Follo og det meste av Østfold.

Christian Okshovd i ASCO Malermesterbedrift kan fortelle om fin vekst siden starten i 2016.
Christian Okshovd i ASCO Malermesterbedrift kan fortelle om fin vekst siden starten i 2016.

ASCO Malermesterbedrift AS ble startet i oktober 2016. Christian Okshovd og Aleksandar Simic styrer butikken sammen med 15 høyt kvalifiserte medarbeidere. Bedriften dekker Askim med en times radius omkrets som dermed fanger Follo og det meste av Østfold.

Fra den spede starten i 2016 og fram til dags dato har utviklingskurven pekt i positiv retning. Fra en årsomsetning på rundt 1,5 millioner, er den pr 31 desember 2019 kommet opp i cirka 15,5 millioner og for 2020 peker nåla bare oppover.

Med 15 meget skolerte og dyktige håndverkere har de oppdrag innenfor stat og kommune. Gjennom samarbeidende entreprenører dekker de også oppdrag for forsikringsselskaper og borettslag.

– Vi utfører også jobber for private, når de stikker innom butikken og ber om befaring og tilbud, forteller Christian oss.

Sikkerhet og HMS

I byggebransjen er det blitt uhyre viktig med sikkerhet. Derfor jobbes det intenst med HMS og sikkerhetsarbeid. De ansatte følges opp, både direkte av bedriften og av Arbeidstilsynet. Man kan ikke bare sette opp en stige og starte å male, nå skal det være godkjenninger for å føre lift, sette opp stillas og ha godkjennelser for varmearbeid og våtromsarbeid.

– Våre ansatte og underleverandører må ha alle godkjennelser og er godkjent opp mot Brønnøysundsregisteret. Avviksrapporter utstedes slik at jobbene blir fulgt opp, fortsetter han.

Lokalt nedslagsfelt

– Vi opererer i en radius av rundt en time fra Askim. Det betyr jo at vi i tillegg til Askim og Indre Østfold også har jobber i Ski, Ås og i hele det som en gang het Østfold. Vi er selvsagt avhengig av hvor våre entreprenører opererer. Planlegging er viktig i vår bransje, slik at vi har folka på rett sted til rett tid, sier Christian.

For å få ting til å gå rundt, er det viktig at de opprettholder nødvendig omsetning per måned. Hjula må jo gå hele tiden. Og nettverk bygges hele tiden, dette er et viktig faktum i deres hverdag. Med over 20 års erfaring som operativ maler, er hans plass nå i førersetet innen administrasjon.

Nordsjø og Håndverksgruppen

Ser man i butikken er det Nordsjø-produkter over hele arealet.

– Vi er medlem i NID-kjeden (Nordsjø Idé & Design Gruppen) og er også det lokale utsalgsstedet i Askim. Samtidig er håndverksdelen i selskapet medlem av Håndverksgruppen. De jobber under mottoet "Ett kontaktpunkt, én pris, én prosjektleder".

– Å være en del av denne gruppen gir oss et kvalitetsstempel sier han.

Når vi da opplyser at navnet ASCO er initialene til gründerene tar vi farvel med Christian. En imponerende og velstyrt bedrift som virkelig satser på kvalitet, noe som ikke minst gjenspeiler seg i alle oppdragene de får fra forsikringsbransjen gjennom sitt medlemskap i nettopp Håndverksgruppen.


ASCO Malermesterbedrift AS

Osloveien 33
Askim

69 22 13 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.ascomal.noKlikk en emneknagg for å lese mer: