Østfold Enøk & Ventilasjon overleverte tidenes største prosjekt

Nylig overleverte Østfold Enøk & Ventilasjon tidenes største ventilasjonsprosjekt i bedriftens 30-årige historie. De fleste installasjonene ble gjort 155 meter over bakken!

Totalt havner Nexans-prosjektet i Halden på 50 millioner kroner for ventilasjonsleverandøren i Sarpsborg.

- Vi har aldri levert så stor omsetning på så kort tid som på dette prosjektet. I tillegg har det vært store høyder, store volumer som skal heises opp og forholdsvis høyt produksjonstempo, sier serviceleder Simen Mathisen.

Østfold Enøk & Ventilasjon leverte prosjektet på oppdrag fra entreprenøren Consto.

Ultraren luft

Det nye Nexans-tårnet i Halden er kjent for flere oppsiktsvekkende fakta, da det er landets høyeste landbaserte bygning og ble reist på bare 69 dager. Fabrikken som tårnet er en del av, skal produsere høyspent, plastisolert sjøkabel med noe av markedets strengeste krav. Det innebærer blant annet at i enkelte rom må luftkvaliteten være tilsvarende en operasjonsstue som er såkalt «ultraren».

Det sørger systemene fra Østfold Enøk & Ventilasjon for.

Totalt er det levert over 30 systemer med tilhørende automatikk for behovsstyring, avfuktning, oppvarming og kjøling.

Godt prosjekt

Nexans-prosjektet har krevd en arbeidsinnsats på mellom fire og seks medarbeidere gjennom et års tid. På de meste var 12-14 montører i sving samtidig. For å bli ferdig til tiden har bedriften ved behov montert på to skift.

- Når vi nå er ferdig kan vi konkludere med at det ble et godt prosjekt for Østfold Enøk & Ventilasjon, sier prosjektleder og medeier i selskapet Frode Solem.

– Dette var også første gang vi jobbet med entreprenøren Consto, og det ble en god erfaring. Proffe folk og mange vi har jobbet sammen med tidligere gjennom andre entreprenører, legger han til.


Østfold Enøk & Ventilasjon AS

  Greåkerveien 29, 1718 Greåker
  69 12 54 30
  www.ostfold-enok.no

{/show}