Fortsetter søket etter ingeniørkompetanse

Askim & Mysen Rør opplever en vekst uten sidestykke i bedriftens historie. Behovet for både montører og rørleggere er konstant, men det mest prekære er ingeniør-, eller sivilingeniørkompetanse.

HR-sjef Ståle Frøshaug (til v) og daglig leder Tollef Berger (til h) har mye ingeniørkompetanse i bedriften både unge og litt eldre, blant annet KEM Ingeniør Hans Anders Skaug, mange i bedriften har jobbet der lenge. Odd Sigurd Ulfsby er en av dem, startet som lærling, rørlegger, bas og nå nylig som prosjektleder i bedriften. Odd Sigurd har vært ansatt i bedriften i 25 år.

 - Det er for få av dem i markedet, ikke bare i Indre Østfold, men også på Romerike, der vi har vår andre avdeling. Vi har søkt etter ingeniører i mer enn ett år, sier daglig leder Tollef Berger.

Han legger til at rørentreprenøren fortsatt har kapasitet, men at det handler om å forberede seg for en aktiv fremtid. HR-sjef Ståle Frøshaug har hatt sin fulle hyre med å intervjue og ansette nye medarbeidere siden han startet i jobben i august i fjor.

Trenger senioringeniør

- Vi søker på mange arenaer, blant annet på finn.no, og vi har fått søkere, men de fleste har vært fra fjerne land. Vi begynner å få litt dårlig tid og ser på ingeniørkompetanse som et kritisk behov, sier Frøshaug.

- Vi har mye ingeniørkompetanse i huset fra før, men det er mest på prosjektledernivå. Nå trenger vi mest av alt en senioringeniør, helst sivilingeniør og vi betaler godt for den rette, som kan være med å lede og utføre prosjekteringsarbeider i våre prosjekter, legger Berger til.

Kort vei til Oslo

Askim & Mysen Rør er en av få rørentreprenører som kan tilby sine ansatte det de kaller full bredde innenfor bransjen. Det betyr at ansatte kan spesialisere seg innenfor sprinkler, varme eller ventilasjon hvis de ønsker det. Det store behovet er likevel innenfor tradisjonell vvs, men også der blir prosjektene stadig mer kompliserte og sammensatte, ikke minst innenfor klima og miljø.

- Selv om utvalget av sivilingeniører ikke er overveldende i Indre Østfold, håper vi at det kan være noen nærmere Oslo som kan tenke seg et rimeligere, roligere og tryggere sted som oppvekstområde for sin familie. Det er tilbud på de fleste områder i Indre Østfold, og avstanden til Oslo er fortsatt ganske liten. Det er dessuten god tilgang på tomter og stor aktivitet på byggefronten i vår kommune, som allerede opplever stor tilflytting.

Populær lærlingbedrift

Askim & Mysen Rør har alltid vært ansett som en attraktiv arbeidsgiver for sine 160 ansatte. Det er liten gjennomtrekk, og det er et populært sted å ta læretiden for unge kandidater.

- Vi har 10 lærlinger i dag, i høst kommer ytterligere 9 nye og så mange har vi aldri hatt samtidig før.

og vi opplever heldigvis en større interesse for yrkesfag igjen. Vi har godt samarbeid med skolene i distriktet og informerer om våre tilbud så godt i kan, sier Ståle Frøshaug.

PS. Kunne du tenke deg å jobbe i Askim & Mysen Rør, kan du ringe Ståle på 905 80 117.

 Askim & Mysen Rør AS

- Etablert 1904

- 160 ansatte

- Omsetning 255 mill i 2021

- Ordrereserve ca 300 mill i juli 2022

- Komplett VVS-entreprenør

- Markedsområde fra Svinesund til Minnesund

- Hovedkontor med stor butikk og lager på Slitu og avdelingskontor på Skjetten

- Fokus på lærlinger, har 3 fag fra august - rørlegger, industrirørlegger og ventilasjon, totalt 19 stk.

Medlem i Konekta en allianse av tekniske entrerenører.


 

Askim & Mysen Rør AS

  Moreneveien 1, 1859 Slitu

  69 84 60 10

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.amror.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: