God start på Romerike for Askim og Mysen Rør

Fra dag én har Askim og Mysen Rør på Skjetten levert prosjekter i henhold til planen og med gode resultater. Nå øker de bemanningen igjen.

Avdelingsleder Anders Sand til venstre er godt fornøyd med de to nye prosjektlederne Thomas Ljosdal og Gretar Birgisson.

I dag har 14 ansatte sitt tilholdssted i Hvamsvingen 11, men hele Askim og Mysen Rør med hovedkontor i Indre østfold, har totalt 160 medarbeidere på lønningslisten. I tillegg har de leid inn fagarbeidere ved behov. Fra 1. april er det imidlertid kroken på døra for innleie i byggebransjen i Oslo, Viken og tidligere Vestfold, og konkurransen om å rekruttere nye medarbeidere er i gang i flere bedrifter. En ganske fortvilt situasjon for store deler av byggebransjen, ikke bare rørleggerne. Det er mangel på mange fagarbeidere i dag.

Nye prosjektledere

- Vi vet det er stor rift etter dyktige håndverkere, og vi stiller selvfølgelig strenge, men ikke urimelige krav til de kandidatene som søker. Vi er fortsatt på jakt etter en sivilingeniør, men heldigvis har vi klart å rekruttere to dyktige prosjektledere det siste året, sier avdelingsleder Anders Sand.

Begge har glidd godt inn i gruppa og ble fristet av et godt og trygt arbeidsmiljø samt utfordringen ved å bygge en ny avdeling av Askim og Mysen Rør på Romerike.

- Vi trives godt. Det var en liten overgang siden vi kommer fra større arbeidsplasser begge to, men oppgavene er ofte ganske like, enten bedriften er stor eller liten, sier både Thomas Ljosdal som begynte i juni 2022 og Gretar Birgisson, som ble ansatt i januar i år. Birgisson har i startfasen vært opptatt med kalkulering av nye prosjekter.

Gode prosjekter

- Vi har fortsatt mange forespørsler og det er nok å regne på. Derfor er vi ganske optimistiske med tanke på 2023. 2022 endte meget bra for hele Askim og Mysen Rør med en omsetning på 329 millioner, en økning på nesten 30 prosent fra året før, og vi har fortsatt velfylte ordrebøker. Den største utfordringen er rekruttering til enkelte funksjoner som service og ettermarked. Dette behovet øker hele tiden her på Romerike, ettersom vi fullfører og overleverer gode prosjekter, sier avdelingsleder Anders Sand.

Det største prosjektet Askim og Mysen har overlevert er nye Fjellhamar skole som hadde en kontraktsverdi på cirka 100 millioner kroner. I ettertid har de fått hyggelige tilbakemeldinger fra skoleledelsen som er svært fornøyd med jobben som er gjort.

- Andre prosjekter har vært Oslo Finérfabrikk og et boligprosjekt for Taraldset Eiendom i Lillestrøm. Det skal gjennomføres store boligprosjekter i de neste årene, og her skal vi være med å konkurrere.

Ledige stillinger!

 


Askim og Mysen Rør AS, avd. Romerike

  Hvamsvingen 11, 2013 Skjetten

  69 84 60 10

  www.amror.no

{/show}