Ingen slutter hos en Rørlegger for glede

I 1979 startet Ingard Langsholdt rørleggerforretningen med samme navn og tok like etter det noe underfundige slagordet «Rørlegger for glede».

Her er det samlet 174 års erfaring i fem hoder. Fra venstre Ketil Karlsøen, Per Andersen, Ingard Langsholdt, Heine Kristiansen og Claus Sandtangen.

I 1979 startet Ingard Langsholdt rørleggerforretningen med samme navn og tok like etter det noe underfundige slagordet «Rørlegger for glede». I dag har han medarbeidere som har vært trofaste i til sammen 174 år. - Ingen kvalitetsrørleggere slutter hos den glade rørleggeren.

Slagordet pryder i dag alle biler og alle andre steder der firmanavnet Ingard Langsholdt AS figurerer. Resultatet av det er at mange nå kaller Ingard for «Gleden», og verre tilnavn er det jo mulig å få.

- Hos oss er vi et team, enten du er lærling eller mangeårig ansatt. Her kan alle si det de mener, og heldigvis er de fleste frittalende nok til å gjøre det. Det har gjort at vi har en gjeng kreative ansatte som kommer med gode ideer og støtter hverandre uansett. En effekt av det er at andre rørleggerbedrifter har forsøkt å fiske fagfolk fra oss, men vi har beholdt våre svært erfarne folk i årevis.

174 års erfaring

Det er først og fremst Ketil Karlsøen med 39 års erfaring, Per Andersen med 36 år, Heine Kristiansen med 32 år og daglig leder Claus Sandtangen med 24 år som representerer rutinen, sammen med Ingard selv, som har 43 års erfaring. Totalt er det 13 ansatte i firmaet på Tunejordet, inkludert et par lærlinger og kontoransatte. Ordrebøkene er stadig velfylt både når det gjelder prosjektjobber og serviceoppdrag, som hver representerer 50 prosent av driften.

- Det er ingen som tør å slutte, sier gutta når vi spør om hvorfor de har blitt så lenge og synliggjør på den måten takhøyden. Fleipen sitter løst, og ingen legger egentlig merke til at arbeidsgiveren sitter midt i gjengen. Han er også en av gutta, selv om fleipen like ofte går ut over han selv.

Folk å stole på

- En mer seriøs årsak til at vi har blitt så lenge er at vi trives og har gode kolleger, inklusive Ingard, sier Ketil Karlsøen som snart runder 60 år. Han har ingen planer om å skifte beite i årene fram mot pensjonsalderen heller.

- Alle ser jo at dette er folk du kan stole på og som har lang erfaring. Det finnes ikke en problemstilling i rørfaget som de ikke har vært borti. 174 års rutine og kompetanse er ikke småtteri, sier Ingard.

Artikkelen fortsetter under bildet

Ingard Langsholdt har investert betydelige beløp i nytt showroom og moderne it-løsninger.

Glemmer aldri faget

Ingard Langsholdt AS har vært en økonomisk sunn virksomhet helt siden starten i 1979. Det har aldri vært røde tall i regnskapet, ikke heller i fjor da det måtte bokføres enkelte tap i prosjekter.

- 2021 var ikke noe hyggelig år i så måte, sier Ingard. – Vi røk på et større tap i forbindelse med konkursen i Probygg og et enda større tap på Glassverket i Moss. Men vi har tjent penger andre steder og unngikk underskudd også i fjor, fortsetter han. Han legger til at det ofte blir lange arbeidsdager. Han drar seg heller ikke for å praktisere rørleggeryrket som han først lærte seg på 70-tallet.

- Jeg må innrømme at jeg er en rørlegger-nerd og satt som leder i opplæringsnemnda i mange år. Ofte har det blitt arbeidsuker på 110 timer. Senest for noen dager siden var jeg ute selv og fikset en vannlekkasje i Sarpsborg. Selv om jeg har holdt på i 43 år har jeg lært meg en ting; det er viktig å ikke glemme sitt eget fag. Det gjør jeg aldri, sier Ingard Langsholdt.

Nytt showrom

Ingard Langsholdt AS flyttet nylig over i nye lokaler i sitt eget næringsbygg på Tunejordet. Samtidig etablerte de et avansert showrom med tre gigantskjermer som gir kunden en helt ny opplevelse. De er faktisk første rørleggerforretning i landet til å ta i bruk skjermer i denne størrelsesorden for å vise kunden deres nye baderom i 1:1-format blant annet. Totalt investerte Langsholdt 750 000 kroner til denne løsningen.

- Skjermene ble levert av Prodok, som er ledende på dette feltet. Nå kan vi siste kundene produktnyheter og alle mulige løsninger i storformat. Det gir en helt ny opplevelse og lar kunden oppleve det nye badet før det er bygd.

Tidligere hadde Ingard Langsholdt AS hele 22 ulike utstillinger i lokalene, noe som kostet en halv million kroner i året bare å holde oppdaterte. 

- Verden blir enklere med skjermer og it-løsninger som gjør at vi kan vise samme løsninger uten å ha dem utstilt til enhver tid. Dette er fremtidens showrom, sier Langsholdt.


Ingard Langsholdt AS

  Ordfører Torbjørnsens vei 3, 1711 Sarpsborg

  69 13 90 00

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.langsholdt.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: