Store oppdrag i Vestby for Rørcompaniet

Rørcompaniet i Sarpsborg har totalentreprisen for rørarbeider på to store prosjekter i Vestby. Det nye Kulturkvartalet og boligprosjektet Wessel Park i sentrum har en samlet kontraktsverdi på cirka 50 millioner kroner. Vestby er en glohet utviklingskommune, og sarpsborgbedriften ser for seg flere store prosjekter i regionen.

Denne gjengen fra Rørcompaniet er i full sving på Kulturkvartalet i Vestby. Fra venstre: Eirik Duca, Daniel Hansen, Lars Lund, Markus Lind, Petter Iversby og Rudie Fjellheim.

- Vi har allerede gjennomført mange store prosjekter fra bomringen og sydover, og det blir trolig vårt marked også i tiden fremover. Det blir et annet kostnadsbilde så snart vi passerer bomringen, samtidig som det fortsatt er stor aktivitet i Østfold og Follo. Derfor ser vi ingen grunn til å utvide aksjonsradiusen, sier prosjektleder og deleier i Rørcompaniet Thomas Nilsen.

De to vestbyprosjektene er betydelige for bedriften som har hatt 17 mann i sving i den mest hektiske perioden. Totalt har de 35 rørleggere i stallen, i tillegg til 5 prosjektledere og en trainee og må leie inn fagfolk når det er behov for det i store prosjekter.

Wessel park

Prosjektet Wessel Park er en kontrakt Rørcompaniet fikk for to år siden, og som de skulle avsluttet allerede. Vanskelige grunnforhold førte imidlertid til store utsettelser, men nå går det mot slutten for prosjektet som skal overleveres etter sommeren. Wessel Park består av to blokker, hvorav den ene er ferdigstilt, mens den andre fortsatt er under arbeid. Totalt er det 106 leiligheter, pluss næringsareal i grunnetasjen og to store parkeringskjellere, og her har sarpsborgbedriften levert varme, sanitær og sprinkleranlegg innenfor ringmuren.

Kulturkvartalet

Nabobygget Kulturkvartalet skal overleveres byggherren i februar 2023, og her er det full aktivitet for mange faggrupper i disse dager. For Rørcompaniet er det tidlig i prosjektet, som også er en totalentreprise med kjøling i tillegg. Bygningene består av scener, saler og har en utforming som skiller seg fra blokkene i nabolaget.

- Slike bygg er enklere teknisk, men samtidig er det større fokus på estetikk og løsninger som ofte er initiert av arkitektene. For eksempel skal noen av radiatorene monteres stående, i stedet for liggende, noe som er et rent designgrep. Det er litt annerledes enn leiligheter, og det er morsomt med et noe annerledes prosjekt, forteller anleggsformann Sven-Erik Lind.

Samtidige prosjekter

I tillegg til vestbyprosjektene er det mange prosjekter samtidig for rørentreprenøren.

- Vi liker varierte oppdrag og er kanskje best på nettopp næringsbygg og offentlige bygg. I dag har vi jobber fra Halden til Ski med blant annet Mottakssenteret for flyktninger i Råde, en større rehab-jobb på Halden helsehus, det interkommunale arkivet på Borgenhaugen, et større lager for Green Carrier i Moss og Torggården i Skiptvet, blant annet. Vi er fornøyde med ordrereserven, og har ikke merket noen brems i markedet, men skal ha inn noen flere prosjekter i 2023 før vi er i mål og har mange prosjekter vi skal gi pris på den nærmeste tiden. Det er varierte oppgaver, akkurat slik vi ønsker, sier Thomas.

Tidens utfordringer

Byggebransjen generelt har i lang tid merket endringer i leveranser og priser på flere typer produkter. Det er ikke noe unntak for rørbransjen heller.

- Det er et spennende marked med en del usikkerhet. Vi bruker mye stål i både rør og radiatorer for eksempel, og der har vi begynt å merke det. Radiatorene vi skal montere i Kulturkvartalet i Vestby må vi begynne å se på allerede. Det er ikke lenge til vi må legge inn 2022bestillingen om vi skal få det i rett tid. Det samme gjelder for varmepumper og lignende utstyr.

Trenger flinke folk

Takket være høy aktivitet er Rørcompaniet konstant på jakt etter flinke medarbeidere. De har en svært bevisst ansettelsespolitikk og utvelgelsen er både nøye og grundig. Ikke minst er de på jakt etter en kundevennlig og faglig dyktig person til å lede en serviceavdeling som er under etablering.

- Vi er en gjeng positive og flinke rørleggere som har ambisjoner og yrkesstolthet. Arbeidsgiveren er flink til å inkludere alle, og det er viktig at man føler seg hjemme på jobb, sier Sven-Erik. Han er nummer tre i en fire generasjoners kjede av rørleggere, hvorav tre fortsatt er engasjert i Rørcompaniet.

- Min far Kjell Lind går snart av, men jeg skal fortsette og nå er også sønnen min Markus inne som lærling. I tillegg var bestefaren min også rørlegger. Det sier litt om yrket og om Rørcompaniet som arbeidsplass, sier Sven-Erik Lind.


Rørcompaniet AS

  Ringtunveien 4, 1713 Grålum

  69 79 18 00

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.rorcompaniet.no


 Her finner du oss


Klikk en emneknagg for å lese mer: