«Ukjent» elektrobedrift med 40 ansatte i Halden

I løpet av 15 år har Rikelektro i Halden etablert seg som en stor elektroaktør innenfor sin spesielle nisje. Nå satser de bredere.

Rikelektro og daglig leder Kim Eriksen (i midten) har tre avdelingsledere, nemlig Lars Erik Pettersson, service, Magnus Larsson, prosjekt (ikke på bildet) og Andreas Einestedt, butikk.

Knapt noen har visst det, men i løpet av 15 år har bedriften Rikelektro i Halden etablert seg som en stor aktør innen ombygging og oppbygging av butikker i kjøpesentra. Med sine snart 40 ansatte satser de nå på å bli en foretrukket partner som elektroleverandør i prosjekter i hele regionen.

Veien frem til dagens veldrevne virksomhet har vært noe spesiell, da det hele startet med svenske butikkjeders etableringslyst i norske kjøpesentre i 2005. Daglig leder Kim Eriksen fra Halden var med å starte bedriften med hovedtyngde på oppbygging og innredning av butikker. Den delen av virksomheten er fortsatt i drift som en av tre avdelinger i Rikelektro. Selv med nedgang i butikkmarkedet og spesielt i kjøpesentre, er det fortsatt mange rehab-jobber og intern flytting i kjøpesentre. Elektrobedriften har ikke bare elektrikere i staben, men også en bygningsgjeng, bestående av snekkere, gulvleggere og malere. Det gjør at de kan påta seg hele prosjekter i kjøpesentrene og ikke bare elektrojobben.

God vekstperiode

- Med et fallende butikkmarked, besluttet vi å etablere to nye avdelinger i 2018, nemlig prosjekt og service innen rene elektrotjenester. Det har vært et par tøffe år, men nå ser det ut til at vi begynner å knekke koden og har vunnet flere større kontrakter den siste tiden. Problemet vårt er at ingen har kjent til oss, og derfor hadde vi et dårlig kontaktnett hos norske entreprenører. Nå har vi fått god kontakt med flere, og prosjektavdelingen er inne i en god vekstperiode. Vi har lært mye om prisnivåer og kalkulasjon av prosjektjobber de siste årene. Det er ikke lett å gi riktig markedspris på jobber vi var ganske ukjente med, men nå er vi der, sier avdelingsleder Andreas Einestedt. Han legger til at Rikelektro ønsker å være med i alle store byggeprosjekter i Østfold og Follo og har egentlig satt en grense på et par timers kjøring fra hovedkontoret i Halden.

- Butikkavdelingen leverer over hele landet, men vi velger å operere noe mer lokalt med både prosjekt- og serviceavdelingen.

Tar fortsatt butikkjobber

Etableringen av de nye avdelingene har gjort at butikkavdelingen, som tidligere talte 30 mann, nå er halvert, og 15 ansatte er overført til prosjekt og service. I tillegg er administrasjonsstaben styrket gjennom to nye avdelingsledere.

- Dette betyr ikke at vi ikke satser på butikkjobber lenger. Vi ønsker fortsatt å ta nye andeler der i tiden fremover. Nå har vi imidlertid hatt mye fokus på de to nye avdelingene de siste årene, men målet er helt klart å utvikle oss videre på rehab og etablering av butikkarealer over hele landet. Det er fortsatt et marked, siden mange butikker skal flyttes og pusses opp, selv om det er færre nyetableringer.

Overgår forventningene

Det er mange store elektroaktører i Østfold, og Rikelektro synes det har vært utfordrende å vinne tillit hos de store entreprenørene.

- Det var vanskelig å komme inn i markedet, men nå har vi etablert kontakter og opplever en helt annen hverdag. Vi har gjort en god jobb på de prosjektene vi har hatt og det gjør det selvfølgelig lettere ved neste anbudsrunde. Vi har som mål å overgå kundens forventninger og har etablert korte forbindelseslinjer, noe kundene setter pris på.

Del av Instalco

Haldenbedriften styrer sin egen hverdag, selv om de nå er del av den ledende og børsnoterte skandinaviske kjeden Instalco.

- Instalco har gitt oss gode innkjøpsavtaler og en god struktur på rapportering og økonomisk styring. De stiller krav til oss, og det er positivt, sier Einestedt.

- Vi skal vokse i alle tre avdelinger, og vi skal bli mer effektive på flere områder. Vi planlegger blant annet å etablere en funksjon som prosjektleder på kontoret, som blir både kalkulatør og controller. Deretter skal vi ha baser eller plassjefer ute på prosjektene. Der skal flere beslutninger taes og vi kommer dermed nærmere kunden. Når det gjelder serviceavdelingen skal vi i tillegg til privatmarkedet, gå etter faste serviceavtaler med store aktører i næringslivet, og siden vi har både elektrikere og snekkere i staben kan vi fylle en større funksjon for kundene.

Monterer solcellepaneler

Rikelektro har nylig avsluttet grunninstallasjonene til et nytt lagerprosjekt i Vestby. Her forventer de flere oppdrag når bedrifter som leier seg inn skal etablere seg. På dette bygget har de også montert solcellepaneler, som er en perfekt jobb for Rikelektro med både elektrikere og snekkere i hus. Nå skal de i gang med større prosjekter både i Drammen og på Lillehammer.

- Lillehammer er egentlig litt langt unna, men vi sier ja til det meste når vi får en forespørsel. Det blir en morsom utfordring å være med på å bygge om et gammel OL-hotell til leiligheter. Nå er vi midt i kalkulasjonsjobben med flere andre prosjekter for 2022, og det gjelder å lande det vi trenger for å vokse videre slik vi ønsker, sier Andreas Einestedt.


Rikelektro AS

  Svinesundveien 347, Berg i Østfold

  400 05 714

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.rikelektro.com

{/show}