HMS

Ansatte i form betyr bedre effektivitet

Nå har startskuddet for årets aktiviteter i regi av Bedriftsidretten i Østfold gått.

- Flere bedrifter i Østfold kan melde om positive resultater som følge av fysiske aktiviteter, forteller daglig leder i Bedriftsidretten i Østfold, Stian Olbergsveen.
- Flere bedrifter i Østfold kan melde om positive resultater som følge av fysiske aktiviteter, forteller daglig leder i Bedriftsidretten i Østfold, Stian Olbergsveen.

Nå har startskuddet for årets aktiviteter i regi av Bedriftsidretten i Østfold gått. Alle kan delta, men de bedriftene som velger å etablere et idrettslag og melde på ansatte kan regne med bedre effektivitet og lavere sykefravær.

- Ikke alle bedriftsledere er klar over at de får momskompensasjon for de utgiftene som et bedriftsidrettslag fører med seg. I tillegg vil det altså være en stor fordel for samhold, arbeidsmiljø og trolig også fraværet hvis de ansatte er i aktivitet med jevne mellomrom. Til sammen kan det gi et bedre økonomisk resultat, sier daglig leder Stian Olbergsveen.

- Bedriftsidretten har en rekke tilbud der både lag og enkeltpersoner kan delta. Noen tilbud er konkurransepreget, mens andre er helt renset for sånt. Uansett aktiviserer vi folk fra alle samfunnslag i aldersgruppen 15 til 100 år. Alle kan delta.

Populære aktiviteter

- Det mest aktuelle på våren er Ti på Topp, Fredrikstadkarusellen, golf, et løpekurs og Sykle Til Jobben. Ti på Topp har blitt en fantastisk kampanje, der vi tilrettelegger 20 ulike turvalg og har etablert en egen tur-app med kart og turbeskrivelse, der man kan melde på bedriftslag, vennelag, familien eller enkeltpersoner. Aktiviteten er perfekt for alle aldersgrupper, og i fjor deltok 1.000 brukere og gikk til sammen 10.000 turer. Antallet har økt kraftig de siste årene, men vi satser på ytterligere 50 prosent økning i år. På slutten av sesongen kårer vi årets turbedrift årets turlag, årets turgåer og årets turbilde. Mange bedrifter satser på å vinne dette hvert år, og i fjor og forfjor ble Brynild Gruppen årets turbedrift. Vi har laget spennende rundturer på mellom tre og 12 kilometers lengde. Ønsker du å delta er det bare å laste ned appen Ti På Topp, registrere seg og sette i gang. Man kan også melde seg på via hjemmesiden, og for en egen bedriftsavtale tar man kontakt med kretsen.

Fredrikstadkarusellen

Når det gjelder tradisjonsrike Sykle til Jobben-kampanjen er det en aktivitetskampanje som favner over alt av aktiviteter, ikke bare sykling. Det er Norges største i sitt slag og har også en egen app man kan laste ned og registrere både seg selv og sine aktiviteter gjennom. Sykle Til Jobben starter 20. april og varer til 18. juni, og i fjor deltok hele 35.000 personer.

Fredrikstadkarusellen er et nytt tilbud innenfor mosjonsløp, selv om man ikke trenger å løpe for å delta. Dette er et morsomt breddetilbud der alle kan være med.

- Man kan gå, jogge, løpe eller hva man vil. De som vil delta i årets karusell kan melde seg på via nettsiden fredrikstadkarusellen.no. Vi har fire løp i 2021 og de går i Fredrikstadmarka og Begbymarka. For ordens skyld, man trenger ikke bo i Fredrikstad for å delta. Det er åpent for alle. For litt utrente og nybegynnere har vi også et løpekurs for bedrifter. Her inngår motivasjon, løpsteknikk og grunnleggende ferdigheter. Etter hvert blir det mer fokus på teknikk og trening.


Bedriftsidretten i Østfold

  Gamle Beddingvei 21, 1671 Kråkerøy

  995 47 770

  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  www.ostfold.bedriftsidretten.no

{/show}