HMS

Eye Factory med et nytt og trendy syn på briller

Etter 25 år i optikerbransjen så gründer Tina Nyeman behovet for en ny aktør. Nylig åpnet Eye Factory i Gulskogen Senter i Drammen.

Etter 25 år i optikerbransjen så gründer Tina Nyeman behovet for en ny aktør. I fjor åpnet hun den første butikken i kjeden Eye Factory. Kjeden fyller et tomrom gjennom sitt nye og friske syn på kundenes behov og krav til moteriktig kvalitet.

– Jeg tror tiden er inne for en endring i brillebransjen, og har derfor startet noe nytt og annerledes, sier hun etter å ha ledet Nye Notabene de siste par årene.

- Jeg tror det var nyttig å betrakte optikerbransjen fra utsiden etter å ha vært involvert i 25 år.  Det er 30 år siden Brilleland ble etablert og 10 år siden Specsavers kom til Norge. Nå er tiden moden for en ny aktør som tilbyr noe nytt og annerledes. Vi skal være en butikk for alle og ikke et slags «brilleapotek». Derfor har vi valgt den uttrykksformen vi har både i butikkinnredningen og hele vårt produktspekter. Hos Eye Factory får du eksperthjelp til å finne kule og trendy briller til prisen av et par joggesko eller jeans.

Trendy og moteriktig

Eye Factory har valgt å dele sine briller inn i fire produktgrupper. Her finner man alle de kjente merkenavnene, men også Tina Nyemans egendesignede briller.

- Vi er stolte av å ha vår egendesignede trendpakke med 60 modeller og navn inspirert av områdene langs Akerselva i Oslo og fra København. Vårt konseptnavn og vår uttrykksform stammer også fra de gamle industriområdene langs Akerselva. Oslokolleksjonen er en trendy og urban kolleksjon i retro look mens Cph er en Copenhagen-kolleksjon i titanium med modellnavn som Nyhavn, Tivoli og Amalienborg, sier Tina.

Eye Factory har bevisst valgt trendy navn og stil, men samtidig holder de prisene på et nivå de fleste kan akseptere. Målet er å bygge et konsept for alle og ha bredde, tydelighet og forutsigbarhet.

Knallåpning i Drammen

Eye Factory åpnet nylig sin nyeste butikk i Gulskogen Senter i Drammen. Tiden etter åpningen viste at kundene satte pris på et nytt og friskt pust i brillebransjen.

- Åpningen har gått over all forventning, men valget av Drammen var ikke tilfeldig, sier Tina Nyeman. Hun ser på Drammen som et naturlig midtpunkt i Buskerud, og når muligheten for en god plassering på Gulskogen åpnet seg så var hun ikke i tvil.

- Gulskogen ligger meget sentralt til, og når senteret ønsket å satse på en ny og spennende butikkmiks, så var det ikke vanskelig å bli med på det, sier hun.

Nye butikker

Eye Factory har siden starten i fjor høst åpnet butikker i Oslo, Sarpsborg, Strømmen, Ski, Trondheim, i tillegg til Drammen. I juni får Bergen sin Eye Factory-butikk, mens Hamar følger etter i august.

- Vi har valgt å holde oss til attraktive kjøpesentre, siden åpningstidene passer våre kunder, sier Tina Nyeman.