HMS

Frukt skaper trivsel på jobb

Stadig flere bedrifter forstår at frukt øker produktiviteten på jobb.

Fra 2008 har arbeidsmarkedsbedrifter over hele landet tilbudt fruktkurv-ordningen Gofrukt. Nå pakker bedriftene tonnevis med frukt i uka. Dette er med på å skape trivsel på arbeidsplassene.

Gofrukt gir meningsfylt arbeid, bit for bit for bit…

Det er Engrosfrukt AS som sammen med arbeidsmarkedsbedriftene som står bak konseptet Gofrukt. 

– Fruktkurvene kan hovedsakelig kjøpes i tre, fem og syv kilos størrelser, i tillegg pakkes det også flotte gavekurver. Gofrukt-kurvene leveres til alle typer bedrifter i hele Norge noe som bidrar til å skape viktige arbeidsplasser i samfunnet, smiler Olav Slette, daglig leder i Engrosfrukt AS.

Han legger til at Gofrukt også er representert med 4 steder i Sverige. 

En av de 11 arbeidsmarkedsbedriftene som pakker fruktkurver i regi av Gofrukt er Nitor AS.

– Dette er gøy, og alle bør spise mer frukt. Dette får opp blodsukkeret så du yter mer og konsentrasjonen blir bedre. Dersom man har en fruktkurv fra Gofrukt på jobben så spiser alle mer frukt, sier Per Bernes, en av de som pakker fruktkurver ved Nitor AS.

På Østlandet er følgende bedrifter med på Gofrukt-ordningen: Asvo Kongsberg, Nitor, Adaptor, Miljøhuset Gnisten, Eiker Vekst og Heia Vita. 

– Det er perfekt å ha en fruktkurv stående som snacks til møter, i resepsjonen til besøkende, som et alternativ i kantina, i venterom og stillerom eller som mellommåltid. 

Det snart ni år gamle firmaet Engrosfrukt AS har blitt en liten utfordrer i storhusholdningsmarkedet. 

– Det er artig å være en utfordrer, og spesielt de siste to årene har det gått bra. Med slagordet «Korteste vei fra jordet til bordet» er betydningen at det skal være kort vei til beslutninger og færrest mulig ledd varene skal igjennom, med dette kan vi få til god logistikk og konkurransedyktige priser, sier Olav Slette. 

Engrosfrukt AS sørger for at det inngås kjedeavtaler om leveranser og betingelser, selve vareleveransen utføres av de lokale grønnsaksgrossistene. De fem ansatte sørget i år for at det ble omsatt frukt og grønt for 250 millioner kroner på Engrosfrukt sine kontrakter.

– Engrosfrukt er landsdekkende og vi har kunder fra Spitsbergen i nord til Kristiansand i sør, sier den daglige leder.