HMS

Moderne optiker med 146 års erfaring

I 1869 åpnet optiker L. Eriksen virksomheten sin i Drammen for første gang.

Etter 146 år og fem generasjoner drives den tradisjonsrike optikerforretningen L. Eriksen i Drammen videre av May Gunn Brandsgård Kveum som kjøpte den i 2014. Nå er den en del av Alliance Optikk.

Optikeren i gågata i Drammen er trolig byens eldste butikk og en av de to eldste optikerbutikkene i landet. Det sitter mye erfaring i veggene, og mange av de eldre kundene har vært der siden 70- og 80-tallet. På bakrommet ligger det flere bøker der alle kunder er sirlig nedskrevet. 

- Enkelte kunder var nok litt bekymret da Svein Gustav Paulsen skulle gi seg og overlate butikken til ny eier, men de ble raskt beroliget. Vi behandler dem like godt som før. Dessuten sa Paulsen ja til å jobbe litt sammen med oss etter overtakelsen, noe som har hjulpet oss i overgangsfasen, sier May Gunn Brandsgård Kveum.

Tre butikker

Etter lange kundeforhold lærer man kundene å kjenne. Og selv om fasaden er pusset opp og butikken har gjennomgått en oppgradering yter vi samme service overfor våre kunder, sier Brandsgård Kveum, som så en mulighet da den forrige eieren skulle selge butikken.

- Jeg har vært optiker siden 1988 og driver også Alliance Røyken AS i Røyken Senter, tillegg til en mindre filial på Tofte. Vi er til sammen fire optikere og to butikkmedarbeidere, og selv er jeg noen dager på hvert sted. Det er ikke så mange småsteder som har egen optiker, så filialen vår er svært populær.

Varierte oppgaver

Alliance i Drammen og Røyken har behov for optiker, men de er ikke lette å oppdrive. Utdanningen på Kongsberg har stort frafall, og de som til slutt blir uteksaminerte, er det stor rift etter.

- Synd at det har blitt slik, da dette er et flott yrke der ingen dag er lik. Optikere får mange varierte oppgaver med alt fra pasientundersøkelser, praktisk arbeid og ekspedisjon i butikk.

Rimelig og trygt

De to Alliance-butikkene gjennomfører i dag avanserte undersøkelser av sine kunder. Ved hjelp av moderne utstyr finner de frem til hva slags hjelpemidler den enkelte pasient trenger.

- Vi har både kompetanse og apparater til de meste krevende oppgaver og er konkurransedyktige på pris og kvalitet. Enkelte velger for eksempel i dag å handle linser på nettet, da det i utgangspunktet kan se billigere ut. Men jeg vil påstå at det er tryggere, og i lengden også billigere å handle i butikk. Her får man gode råd, og hvis man har kjøpt feil vare, er det enkelt å bytte.