HMS

Synsam er ditt lokale øyehelsesenter i Fredrikstad

Mojord & Thoresen Optomeri Synsam er historie. Nå har den populære optikeren byttet navn til Synsam Fredrikstad.

Mojord & Thoresen Optomeri Synsam er historie. Nå har den populære optikeren i Fredrikstad byttet navn til Synsam Fredrikstad. – En naturlig utvikling, sier butikksjef Lill Grande.

Lill understreker at selv om navnet på butikken er endret for å forankre eierskapet, er innholdet akkurat som før – med de samme menneskene og det samme fokuset på kundene. 

– Her vil alle fortsatt bli sett og ivaretatt på beste måte, lover hun. 

Øyehelsesatsing

Synsam Fredrikstad har status som øyehelsesenter – som én av 10 Synsam-butikker i Norge. Øyehelsesatsning innebærer en omfattende undersøkelse av hele øyet som sikrer optikeren et godt grunnlag for rådgivning og oppfølgning av kundens øyehelse. Det er viktig for å avdekke ulike øyesykdommer og helsetilstander. 

– Det krever det siste innen avbildningsteknikker, avanserte analyseverktøy og spisset kompetanse hos våre autoriserte optikerne, og vi er nå svært godt rustet til å ta et større ansvar for kundenes øyehelse. 

Tre av butikkens optikere har masterutdanning. Det vil si at kompetansen strekker seg «lenger inn» i øyet og ikke minst omfatter øynenes sammenheng med kroppen ellers. 

– Netthinnen er kroppens fineste instrument, og kan avdekke en lang rekke sykdommer. Derfor er det viktig å både kunne stille diagnose og lose kunden videre i behandlingssystemet dersom det skulle være behov for legehjelp. 

Nettopp å bygge kompetanse har vært butikkens mantra helt siden Ingebret Mojord og Jon Thoresen slo seg sammen og etablerte butikken i 1998. Begge var på det tidspunktet allerede som nestorer i bransjen å regne, og hadde det samme visjonære blikket. 

Sammen utviklet de et butikk og et konsept som ikke bare avdekket kundens behov for synskorrigeringer og hvorfor han eller hun hadde et synsproblem, men det omfattet også å finne løsningen for den enkelte. 

Satsing på kompetansesenter

Siden har de vokst jevnt og trutt i både omsetning og antall ansatte. Da Nordens ledende optikerkjede Synsam kjøpte bedriften i 2014, var de 12–13 ansatte med kunder fra hele Østfold. 

Ingebret valgte å trekke seg ut, mens Jon har fortsatt å jobbe under nye eiere. Like brennende engasjert og motivert som alltid. 

I dag er de 18 ansatte og er av landets største butikker i sitt slag målt både i omsetning og areal. I St. Hans gate 1 har de over 400 kvm boltreplass i første etasje, pluss kontorer og behandlingsrom i etasjen over. Totalt rår de over seks undersøkelsesrom. Også Memira, som er Norges og Skandinavias største aktør innen synskorrigerende øyeoperasjoner, er en del av det samme miljøet. 

Snart øyelege på plass

– Jon (Thoresen) har gjennom mange år jobbet for å få til et samarbeid mellom optikere og øyeleger. Et arbeid som virkelig har vunnet fram. Vi har nå tett kontakt med flere fastleger, som henviser pasienter hit. Og er det behov for akuttbehandling, eksempelvis om netthinnen har løsnet, kan vi kontakte sykehuset Østfold som øyeblikkelig vil stå klare til å ta imot pasienten. 

Butikken har også lenge hatt en øyelege i sine lokaler. Han har nå pensjonert seg, men fra nyttår etablerer en ny øyelege seg her. 

– På den måten kan vi virkelig ivareta kundens øyehelse på en helhetlig og god måte, sier hun.

Mange ser nytten i en firmaavtale

Inngår bedriften avtale med Synsam Fredrikstad, er d||cvu sikret hjelp til at de ansatte ser godt! 

– Øynene er noe det viktigste vi har. Vi hjelper til med både databriller og vernebriller, sier Synsam Fredrikstads daglige leder, Lill Grande.

Hele 65 % av yrkesaktive jobber foran en PC. Ikke alle er klar over at det å bruke store deler av dagen foran en skjerm er veldig utfordrende for øynene. Heldigvis er det stadig flere bedrifter som tar dette på alvor.

Synsam har kunnskap om hvilke krav dette stiller til synet. I tillegg har de butikker over hele landet, slik at også store kjeder kan inngå firmaavtale.

Plager som stiv nakke, muskelspenninger, konsentrasjonsproblemer, hodepine, dårlig ergonomi og følelse av tretthet kan være forårsaket av at mange anstrenger synet og øyene. Det viser seg faktisk at to av tre nordmenn har behov for en egen brille på jobb!

 


Synsam Fredrikstad

  St. Hansgate 1, 1607 Fredrikstad

  69 36 60 70

  www.synsam.no

{/show}