0
0
0
s2smodern

Hansen Protection i Moss er mest kjent for å produsere overlevelsesdrakter, men produktspekteret er mye bredere.

Hovedproduktene til Hansen Protection AS er redningsdrakter til offshore- og maritim sektor, men bedriften i Moss bruker sin ekstreme kompetanse på flere produkter.

Hansen Protection går bredere ut i markedet og fokuserer nå ekstra på tildekking- og støydempingsprodukter. Vi er nok mest kjent for å lage redningsdrakter, blant annet til bruk i Nordsjøen, men vi bruker også kompetansen vi har på flere områder. For eksempel leverer vi en rekke typer tildekkingsprodukter og støydempingsløsninger til industribedrifter, forteller salgssjef for spesialprodukter, Knut J. Sanderød.

Støydemping og tildekking

Bedriften har spesialisert seg i design og konstruksjon av tekstilløsninger.  Gjennom mange år er det opparbeidet en bred portefølje av produkter. Knut J. Sanderød forteller at de merker økt etterspørsel etter løsninger innen tildekking og støydemping. Vi produserer «støydempingsbokser/telt» for utstyr og maskiner som lager uønsket sjenerende lyd. Vi lager spesialtilpassede tildekkingsløsninger som beskytter mot støv, fukt, lys etc. Tildekking av kabelruller for Aker Solution er et eksempel på dette.  Vi ser at det er et marked som ikke er mettet, sier Sanderød.

Kvalitet først

Som leverandør av redningsdrakter ligger kvalitet som en bærebjelke i alt vi gjør. At produktene vi leverer har høy kvalitet er veldig viktig for oss, og det skal gjenspeiles i alt vi leverer.  Våre produkter er vi trygge på holder mål, sier Sanderød. Vi er bl.a landets største produsent av båtkalesjer, og produserer presenninger i alle størrelser og til alle behov.

Spesialtilpasser

Bedriften selger en rekke standardiserte produkter gjennom egen nettbutikk (webshop.hansenprotection.no), men Knut J. Sanderød forteller også at en mye av produksjonen er spesialtilpasset.

- Ett eksempel er Fredrikstad stadion. Presenningen som dekker den ene tribuneseksjonen utvendig har vi levert. Det finnes ingen standardløsning for en slik utfordring, så da laget vi den på oppdrag. Det er vanlig at vi tilpasser etter kundens behov, og her vil jeg si at det ikke er noen begrensninger på hva vi kan lage. Vi kaller det produktutvikling i samarbeid med kundene, forteller Sanderød.

Teknologi

Hansen Protection har hovedkontor i Moss, men også en avdeling i Kristiansand. I Moss sitter det medarbeidere på rekke og rad foran symaskiner, og bedriften er stolt av å produsere på hjemmebane.

- Det her er nok Norges største «Fredrikssons fabrik», smiler markedsansvarlig Geir Fevang og rusler mellom rekkene med symaskiner i produksjonshallen. Symaskinene har lite til felles med symaskinene i den kjente TV-serien. I Hansen Protection er det høyteknologi som står i førersetet.

- Teknologien er viktig og vi har også et eget laboratorium. Her tester vi tekstilene slik at vi er 100 prosent sikre på kvaliteten, sier Fevang.

Siste fra Fredrikstad