DNB tilbyr oppstartsloser til ferske bedrifter

0
0
0
s2smodern

DNB har nå etablert et team med spesialister på oppstart av bedrifter.

DNB har nå etablert et team med spesialister på oppstart av bedrifter. – Det er fordi vi vet det er mange ferske bedrifter som strever med ulike problemstillinger, sier banksjef bedriftsmarked Bente Nordby Jensen i DnB Bank Moss og Follo.

- Vi kaller disse oppstartloser. De skal hjelpe til med alt man lurer på når man skal starte egen bedrift. Fordi vi vet oppstartbedriftene lurer på veldig mye, har vi også skrevet en lettfattelig og enkel bok som vi har gitt navnet «Oppstartboken». Den tar for seg oppstartsfasen og gir gode råd for å lykkes i startfasen av bedriftens levetid. Vi har bred erfaring fra slikt arbeid, sier Nordby Jensen.

Krevende startfase

DnB gjennomførte nylig en undersøkelse blant de som startet bedrifter i 2013. Der fikk de mange nyttige svar på hvor skoen klemmer. Blant annet at 6 av 10 gründere sliter med å fylle inn ulike skjemaer, og at halvparten synes at det er vanskelig å sette seg inn i administrasjon og regnskap.

- Som banksjef ser jeg at mange bedrifter synes det er krevende å etablere seg fordi det er mye man må sette seg inn i og som man nødvendigvis ikke har så stor kunnskap om eller interesse for. Når man etablerer en ny bedrift er det en del ting man bare må ordne. I tillegg må man sette seg inn i regelverk, lover, skatter og regnskap. Ved å lese vår bok eller rådføre seg med våre oppstartsloser kan man komme seg gjennom en krevende startfase på en enklere og tryggere måte, sier Bente Nordby Jensen.

Respekt for gründere

Statistisk sentralbyrås (SSB) analyser viser at etter 5 års drift er det kun 3 av 10 bedrifter som har overlevd oppstartsårene. DnB vet hva som skal til og ønsker å hjelpe oppstartbedrifter gjennom den første tiden. De første ustø stegene er avgjørende for den videre veksten. Oppstartbedriftene er de Norge skal leve av i fremtiden.

- Vi har stor respekt for gründere og ønsker dem så mye lykke til at vi prøver å gjøre hver dag både enklere og hyggeligere for dem.

Nyttig forretningsplan

- Vår erfaring er at det er få som skriver en forretningsplan før de starter sin egen bedrift. En forretningsplan er nyttig både å lage og ha. Når du skriver forretningsplanen må du gå igjennom mange problemstillinger og du må finne gode løsninger til disse. DnBs oppstartsloser hjelper deg med dette også, sier banksjefen.