0
0
0
s2smodern

– Vi løfter fram kundenes produkter slik at de øker salget, sier salgskoordinator Kristin Opdal.

I dagens konkurransepregede marked er det viktig å skille seg ut, og det vil vi gjerne hjelpe kundene med, sier salgskoordinator Kristin Opdal.

Nordic Pack AS i Rygge har hele 800 varenumre i sine kataloger. I dag leverer de alt fra innerst til ytterst og kan i sannhet kalles totalleverandør av emballasje. Virksomheten har kunder over hele landet, og først og fremst næringsmiddelindustrien og helsekostleverandørene velger å samarbeide med Nordic Pack. Det gjør det i visshet om at all emballasje og alle materialer Nordic Pack benytter i produksjonen er godkjent.

Fleksibel leverandør

– Tillit mellom kunde og leverandør er viktig for begge parter. Derfor benytter vi kun de beste produsentene av den emballasjen vi leverer, som Ardagh Group til glassemballasje. Vi har alltid satset på emballasje for næringsmidler og farmasøytiske produkter, noe som har gitt oss gode kontakter, bred erfaring og kompetanse på gode og spesielle løsninger. Nå merker vi at nærprodusert gårdsmat øker, noe som er perfekt for oss. Vi er nemlig tilpasset både små og litt større produsenter. Hos oss kan kunden få svært små serier når det er nødvendig, men også pallevis med esker. Vi er både fleksible og tilpasningsdyktige, siersalgskoordinator Kristin Opdal.

Bredt produktspekter

I 2010 valgte eieren Line Opperud å overlate roret til Svein-Erik Begby, som overtok som daglig leder og kom med god emballasjeballast fra Peterson Packaging i Sarpsborg. Fra hovedsaklig å ha vært leverandør av inneremballasje tok de også skrittet over i ytteremballasje av bølgepapp. I dag kan de ta på seg hele leveransen til kunden, fra den lille pilleesken til store pappesker tilpasset standardpall, og utstyr til plasting for transport.

– Det er svært lite kunden ikke får hos oss. Vi har hatt en god vekst de siste årene, ikke minst fordi vi nå kan håndtere hele emballasjebehovet. Vi jobber i tillegg med store forespørsler som kan komme til å kreve investeringer i nye verktøy og utvidelse av lokalene her i Rygge. Vi har mange spennende utfordringer fremover, og ser lyst på utviklingen av bedriften, sier Svein-Erik Begby.

Samarbeider begge veier

Salgsmedarbeiderne i Nordic Pack har ulik kompetanse innenfor forskjellige emballasjesystemer. Derfor jobber de ofte sammen når en kunde retter en omfattende forespørsel.

– Vi er alltid tidlig inne i prosessen for å kunne gi råd om type emballasje. Ofte trenger kunden en eske som beskrives som «rund» eller «høy», og så må vi ta det derfra. Vi liker denne typen utfordringer og samarbeider tett med våre kunder og produsenter om løsninger. Vi har ikke alltid et godt forslag på bordet, men vet hvor vi skal finne løsningen. Det er en viktig kompetanse, sier salgsleder Mona Berg.

– Det er viktig for oss å kunne bidra til økt salg for våre kunder. Vår oppgave er å løfte frem deres produkter og medvirke til at de skiller seg ut fra konkurrentene, tilføyer selger Ida Christine Engsmyr.

Les hva kundene sier om Nordic Pack i Næringsliv i Østfold og Follo nr. 2 2015


Nordic Pack 15 år

Frem til 2000 var Line Opperud ansatt, men kjøpte like godt bedriften og utviklet den til et mønsterbruk på bare 10 år.

I 2010 overlot Line Opperud sjefsstolen til Svein-Erik Begby. Hun hadde en god magefølelse og sterk vilje til å få til noe da hun kjøpte bedriften.

– Siden jeg hadde vært ansatt i bedriften i mange år, så jeg mulighetene til å utvikle den lokalt, sier hun.

Økende kundemasse

Nordic Pack har en forholdsvis kort historie i det tradisjonsrike emballasjefylket Østfold. Helt siden starten i 2000, da Line Opperud overtok bedriften fra danske Superfos, har imidlertid pilen pekt oppover. Fra en beskjeden start med tre ansatte og leid lagerplass, omsetter bedriften nå for mer enn 35 millioner kroner og har 1.000 varenumre i sortimentet. Antallet nye kunder øker hvert eneste år.

Små og store

Én av suksessfaktorene tror Nordic Pack er  til enhver tid å etterstrebe god service for både større og mindre kunder.

– Vi kjøper inn store partier bokser og flasker fra våre leverandører, men pakker ofte om til mindre partier som enten kundene henter selv, eller som vi normalt leverer ut i løpet av 48 timer. Det betyr at vi håndterer mange småkunder på lik linje med de store. På lageret ligger plast- og glassemballasje som rommer alt fra 5 milliliter til 100 liter, sier Svein-Erik Begby.

Kan utvide

Lageret på 2000 kvadratmeter ligger bare et steinkast fra E6, men kan om kort tid bli for lite for Nordic Pack. Veksten viser positive tegn, og det jobbes stadig med nye kunder. Det foreligger imidlertid ingen flytteplaner, da det fortsatt er plass nok til eventuelle utvidelser på Dillingtoppen.

Siste fra Fredrikstad