Bygde brenselforretningen sten på sten

0
0
0
s2smodern

Nær sagt alle har et forhold til Henriksens Brenselsforretning i Fredrikstad.

«Alle» har et forhold til Henriksens Brenselforretning. Siden startet for snart 70 år siden har tre generasjoner Henriksen bygd sten på sten før bedriften i år ble kåret til Årets Bedrift i Fredrikstad.

Hans Petter Henriksen har ledet bedriften de siste 17 årene og har selvfølgelig en del av æren for at den fortsatt lever et sunt og godt liv. Men han er både takknemlig og ydmyk overfor det arbeidet de to foregående generasjonene la ned.

Uvirkelig pris

- Uten deres innsats hadde ikke vi vært her i dag, sier han og legger til at han er stolt av utmerkelsen han fikk overrakt for noen uker siden.

- Det er litt uvirkelig at jeg skal stå i Handelstandens lokaler og ta imot en slik pris. Men det er ikke bare jeg som får den, den må deles med tidligere generasjoner, min kone, alle ansatte og våre gode samarbeidspartnere, sier han.

Jøtul er viktig

Henriksens Brenselforretning er i dag den største enkeltstående faghandel for peiser og ovner i Norge. De er faktisk så store at ingen andre frittstående utsalg i hele verden selger flere Jøtul-ovner enn Henriksen i Fredrikstad. De er kåret til Verdens Største Jøtul-forhandler i flere år.

- Jøtul er en stor og viktig industribedrift for Østfold, som i tillegg produserer svært gode peiser og ovner. Jeg er stolt av å selge så mange Jøtul-produkter som vi gjør. Dette er et verdenskjent merke som vi mer enn gjerne anbefaler kundene. I Fredrikstad er det slik at kundene selv spør etter Jøtul, men i våre øvrige to utsalg i Oslo og Asker, der pusher vi litt ekstra på for at de skal handle varer produsert i Fredrikstad.

Murer og monterer

Salg av ved og brensel er et sesongpreget arbeid, og tidligere måtte Henriksen Brenselforretning tidvis permittere medarbeidere utenom sesong. Nå er driften lagt om til mer ovn og peismontasje, og de siste 20 årene har de ikke sesongpermittert en, eneste ansatt.

- Butikkene våre er jo åpne hele året. I tillegg har vi dreid mer over på montasjer. Det vil si at vi murer peiser og rehabiliterer piper på byggeplasser og i gamle hus. Murte peiser er tilbake for fullt og mange rehabiliterer i dag den gamle pipa med stålpipe. Her har vi nok å gjøre, men vil vokse også i fremtiden og har mål om å være en foretrukket leverandør, sier Henriksen.