0
0
0
s2smodern

LOGIQ i Halden er Norgesledende innen området e-faktura og spesialister på e-handel.

LOGIQ i Halden er Norgesledende innen området e-faktura og spesialister på e-handel. 2500 kunder nyter godt av tverrfaglig kvalitet.

Entusiasmen preger de rundt 50 ansatte i LOGIQ, som har hovedkontor i Halden, og kontorer også i Oslo og Stockholm.

Med en omsetningsvekst på rundt 20 prosent per år de senere årene, og et stadig økende behov i markedet for selskapets kvalitet og service, har daglig leder Knut Rosness mye å glede seg over.

-Tilbakemeldingene vi får er svært gode, spesielt med hensyn til prosjektledelse, teknisk implementering og kundeservice. Vi er en av svært få spesialister i Norge på elektronisk dokumenthåndtering, blant annet på elektronisk faktura, ordre, ordrebekreftelse og tilstøtende dokumenter, sier han.

Mange bedrifter har allerede løsninger for e-handel, men får ikke utnyttet potensialet fullt ut.

-Dette er et komplisert forretningsområde. Mange aktører tilbyr løsninger, men har ikke den nødvendige kompetansen til å få opp trafikken i alle kanaler, eller løse kundens problemer, forteller han.

Enorme besparelser på riktige løsninger

Mange opplever at løsninger for e-faktura ikke alltid «snakker sammen». 

-Når en bedrift sender en regning til en annen, er det ikke alltid deres IT-systemer kommuniserer. For å kunne tilby kundene helhetlige tjenester, har vi etablert et samarbeid med blant annet Link StreamServe,  Medius AS og EG Norge AS. Implementeringen av faktura og andre handelsdokumenter passerer sømløst og problemfritt gjennom disse løsningene, sier Knut Rosness.

Det er fortsatt en del papirfakturaer ute i markedet. Elektrifisering av faktureringen kan gi store besparelser for næringslivet. 

-Litt avhengig av hvor komplisert din fakturering er, kan du spare mellom 50 og 250 kroner per faktura, hvis du ser på portobesparelser og besparelser i arbeidsprosessene ved å elektrifisere fakturaene, forteller Rosness.

80 prosent av byggevarehandelen

For å effektivisere virksomheten er e-handel et enkelt og virkningsfullt verktøy. Stat og kommuner stiller krav om elektronisk faktura, og etter hvert vil de også kreve e-kataloger og e-ordre.

LOGIQ har 2500 kunder, og håndterer per i dag det aller meste av byggevarehandel i Norge.

-Vi har 80 prosent av byggevarehandelen. Blant våre kunder finner du Jackon, Jøtul, Glava, Optimera, Byggmakker og Maxbo. Du finner også store selskaper som Bunnpris og Europris, samt mange mindre i vår portefølje, forteller markedssjef Renate Rykkje Thoresen.

LOGIQ er i vekst, og opplever stor pågang fra kunder i næringslivet.

-Vi har ansatt fire nye personer her ved Halden-kontoret det siste halvåret, for å styrke kundehåndtering og service ytterligere, sier Rykkje Thoresen. 

Hvem er LOGIQ?

* Etablert i 1999

* Kontorer i Halden, Oslo og Stockholm

* LOGIQ er spesialist på EDI og ledende i Norge mht e-faktura og komplisert EDI

* LOGIQ sørger for lavere totalkostnad for din virksomhet

* LOGIQ har best kundeservice og teknisk kompetanse innenfor sitt felt i Norge

* 96% av Logiq sine kunder anbefaler oss!

 

Siste fra Fredrikstad