Behov for mindre aktører

0
0
0
s2smodern

Det er behov for mindre aktører innen spedisjon, sier Halge Larsen i Sped Trans AS i Fredrikstad.

Sped Trans AS har kun fire driftsår bak seg, men har vokst raskt fra 0 til 25 millioner kroner i omsetning. – Det har vist seg å være behov for en mindre aktør som er fleksibel og yter litt ekstra service , sier gründer og daglig leder Helge Larsen.

Helge Larsen er ingen nykommer i bransjen. Mange kjenner ham som tidligere daglig leder i Cargo Partner, med blant annet kontorer i Fredrikstad. Da bedriften la om sin strategi og alt skulle sentraliseres, hoppet Larsen av og startet egen virksomhet.

Våre virksomheter

-Egentlig var 2012 vårt første driftsår og siden starten har vi vokst til syv ansatte. Totalt sysselsetter vi i dag rundt 15 personer, medregnet de sjåførene vi har innleid på faste kontrakter. Alle våre sjåfører er norskspråklige, noe mange av våre kunder synes er viktig, forteller Larsen.

Transport- og spedisjonsbedriften har sin hovedvirksomhet i innlands godstransport og håndterer stykkgods, partigods og ekspressleveranser over hele landet. I 2012 etablerte Sped Trans AS sin egen toll- og spedisjonsavdeling. Avdelingen er bemannet av ansatte med lang erfaring og bred kompetanse innenfor dette området.

Nordentrafikk har hele tiden utgjort en stor del av virksomheten siden oppstart. Senere er dette også utvidet til å gjelde store deler av Europa.

Utvider kapasiteten

Vi håper å kunne stanse en del av importtrafikken til Norge her i Nedre Glommaregionen. Da det er langt rimeligere for kundene å lagre sitt gods i Fredrikstad enn i Osloregionen. Vår lagerkapasitet er i dag på 1200 kvadratmeter, men nå har vi fått godkjent oppføring av en plasthall og i tillegg planlegger vi å utvide eksisterende lagerbygg. Totalt vil vi da disponere 2800 kvadratmeter.

Nær kundene

Vi i Sped Trans AS har stor tro på nær kontakt og god dialog med kundene. Alle telefoner besvares raskt og våre kunder får alltid et svar på sine henvendelser. Store kunder har til og med faste saksbehandlere som kjenner både bedriften og deres behov. 

Personlig service er viktig. Derfor kan alle på kontoret svare direkte på de fleste henvendelser. For noen år siden skulle «alle» transport- og spedisjonsbedrifter være store, men nå har det vist seg at mange ønsker mindre aktører som kan snu seg raskt og være fleksible når det er påkrevd, sier Helge Larsen. Han avslutter med følgende budskap til bedrifter i Østfold.

- Sped Trans AS er store nok til gi ditt firma stordriftsfordeler og små nok til gi deg en personlig service.