0
0
0
s2smodern

Profesjonell Mekanikk AS i Sarpsborg er en av de mest moderne plateverkstedene i landet.

Profesjonell Mekanikk AS i Sarpsborg er en av de mest moderne plateverkstedene i landet. Nylig feiret de 25 år og investerte samtidig et betydelig antall millioner kroner i en ny laserskjærer som kutter ståltykkelser opp til 20 millimeter.

Verkstedbedriften på Bjørnstadfeltet startet med 10 ansatte og en omsetning på 9 millioner kroner da brødrene Jon og Morten Grasto, sammen med faren Roald overtok det som en gang het Gustav A. Ring i Sarpsborg. Etter 25 år har de bygd opp en solid og økonomisk trygg virksomhet med 17 ansatte og omsetter nå for cirka 23 millioner kroner. Familien har 45 år i bransjen og har en stor kundebase i Øst-Norge.

Internasjonale kunder

- Vi har knapt brukt en krone på salg eller markedsføring og er nok en litt anonym bedrift for folk flest. Vi har store og trofaste kunder innen maritim elektromekanikk og annen norsk industri med høye krav til nøyaktighet og kvalitet, forteller daglig leder Jon Grasto.

Blant kundene finnes for eksempel Kongsberg Gruppen, Nexans og Imtech. En stor amerikansk kunde er ledende på scanningteknologi og leverer utstyr over hele verden. Mindre oppdrag finnes hos andre internasjonale kunder. For eksempel leverer de sorteringsutstyr til en av verdens største diamantutvinnere. Likevel er de helt klart best representert hos mellomstore og små norske kunder.

Moderne HiTech maskiner

Den nye laserskjæreren de nylig investerte i er en Amada LCG som skjærer inntil 20 millimeter tykkelse i et format på 1500 x 3000 millimeter. Maskinen tar plass ved siden av ytterligere Amada-maskiner, som er japanske og kjent for å være de ledende på dette markedet. I 2008 investerte de i den gang  Norges største Amada EML kombimaskin, som både skjærer og stanser tynnere plater opp til 10mm.

- Vi har også dreie og fresemaskiner  i tillegg til eget sveiseverksted. Egen pulverlakkavdeling finnes i huset. Vi er også det eneste plateverkstedet med eget silketrykkeri. Det er ofte eneste løsning når det skal trykkes tekster eller illustrasjoner på ferdige deler, sier Grasto.

Kontakt med kunden

Profesjonell Mekanikk er en ren underleverandør og har rykte på seg for å levere raskt og presis.

- Vi er konkuransedyktige mot ut utenlandske leverandører på en rekke områder fordi vi kan levere mindre serier på svært kort tid. Vi produserer når kunden trenger det. Vi gjør produktet ferdig fra A til Å. Ofte bestiller kunden på onsdag, så leverer vi med egen bil på fredag. Ofte leverer vi selv direkte til kunde og opprettholder en god kontakt med kunden.

contentmap_plugin