Hjulene snurrer for Moss Transportforum

0
0
0
s2smodern

Transportbransjen er preget av hard konkurranse, men Moss Transportforum ser frem mot et godt 2016.

I transportbransjen er det ingen selvfølge å få hjulene til å gå rundt, og fjoråret startet trått for Moss Transportforum. Året endte likevel godt, og i år har pågangen vært større. Det får daglig leder Morten Nore til å se lyst på fremtiden igjen.

- Det er vanskelig å spå i denne bransjen, men det ser unektelig bedre ut nå enn for bare ett år siden. Vi iverksatte noen tiltak, som resulterte i én stor og en mellomstor ny kunde. Vi fikk i tillegg en svært god «asfaltsesong» med mange og store transportoppdrag til vei- og anleggsprosjekter senere på året. På det meste hadde vi 55 biler i drift og kjørte cirka 450 000 tonn masse totalt i 2015. Vi har avtale med Veidekke og Skanska, men fikk noen oppdrag også fra NCC og Lemminkäinen. Det er ikke lett å si om vi får det samme i år, da dette ikke blir kjent før lenger ut på vårparten, men vi håper det blir utstrakt vedlikeholdsarbeid også i 2016, sier Morten Nore.

Positiv drift

Moss Transportforum fokuserer fortsatt på lokalmarkedet rundt Oslofjorden og har hatt jevn og sunn vekst de siste årene. Selv med noe svingende omsetning, med et toppår i 2012 på 165 millioner kroner, kommer transportforeningen ut med et godt resultat hvert eneste år, selv om marginene er forholdsvis små. Nettopp derfor er Morten Nore stadig på jakt etter nye oppdragsgivere rundt hele Oslofjorden.

AS Moss Transportforum er ikke et selskap som skal ha store overskudd da driftsformen er basert på at våre bileiere, som også er våre aksjonærer, skal ha et godt og langsiktig levebrød. Vi er i en bransje med små marginer, store faste kostnader og flere og flere kostnader vi ikke kan styre selv. Dette gjør at vi må tenke langsiktig samtidig som vi må kunne snu oss raskt.

Ikke helt rettferdig

Transportbedriften i Moss har sterkt fokus på ryddige forhold og et godt arbeidsmiljø. Daglig leder Morten Nore er opptatt av forholdene for de som driver transportvirksomhet på norske veier også skal være like ryddige og ikke minst rettferdige. I dag er det for enkelt å gjemme unna reelle tall rundt sosial dumping, for eksempel. Og oppdragsgiverne til selskaper, som de bør vite driver litt lurvete, slipper altfor ofte unna straff. I tillegg er det litt enklere for Arbeidstilsynet og andre kontrollorganer å besøke ryddige og åpne organisasjoner, framfor vanskelig, bråkete og ikke fullt så tilgjengelige virksomheter.

- Vi har hyppige besøk av Arbeidstilsynet, og de har viktige oppgaver å utføre, men hos bedrifter som vår er det ofte bare detaljer å påpeke. Likevel besøker de oss relativt ofte, noe som tar mye tid for oss. Det føles dessuten urettferdig når vi vet at andre bedrifter vi konkurrerer med, ikke etterfølger regelverket med like stor seriøsitet, sier Nore. Han understreker at bedriften har lært seg å leve med dette og i stedet velger å fokusere på de positive mulighetene de har.

Personlig service

- Vi er spent på 2016 og har tro på at det vil bli stor aktivitet i Østfold. Vestby er i flytsonen, og noe av dette presset vil flytte seg lenger sørover. Det er en helt ny næringspark under etablering i Moss, og det bør kunne utløse flere oppdrag. Vi har også forhåpninger til Vestfold, Buskerud og Telemark, da vi fortsatt holder noe lavere priser enn våre konkurrenter der borte. Vi er i tillegg såpass små at vi klarer å opprettholde personlig service og kontakt med kunder og sjåfører. Selv i transportbransjen synes vi det er viktig med et besøk i ny og ne og kunne ta kundene i hånda. Vi vet mange setter pris på dette og vi lover å fortsette med det, sier Morten Nore. 

Et løft for kranbilene

Det er økt interesse for å bruke kranbiler gjennom Moss Transportforum. Stadig flere trelastlagre kvitter seg med egne biler og leier heller inn tjenesten når det er behov.

- I dag har vi 7-8 kranbiler i mellomsjiktet som er jevnlig i bruk i regionen, noe som er en dobling på kort tid. Men det viser at det er mulig å øke virksomheten på enkeltområder hvis man bare har fokus på det, sier daglig leder Morten Nore i Moss Transportforum.

Transportforeningen har et godt utbygd nettverk og har lett for å rekruttere gode kranførere, som kan mer enn å operere kran og bil.

- De er ofte ute på byggeplasser og anleggsområder, og da er det viktig at de er flinke og tilpasningsdyktige. Vi ha fått mange oppdrag med kjøring av importerte moduler til ferdighus og dette skal ofte leveres direkte på byggeplassen, sier Nore.

Lagertjenester

Vi har trygge lagerplasser i en moderne søylefri terminal på 4.500 m2, og lagerplass i plasthaller på tilsammen 3.400 m2. I tillegg er det mulighet for utendørs lagring på et 4.500 m2 stort område. 

Transport

Moss Transportforum disponerer 60 biler – fra små budbiler til trailere, og biler for spesialtransport. Vi løser alle typer transportoppdrag, og er kjent for å finne kostnadseffektive løsninger. Daglig kjører ca. 30 av våre biler faste ruter mellom Østfold, Vestfold, Buskerud, Oslo, Akershus og deler av Telemark. Enkelte ukedager kjører vi også ruter til Hedmark og Oppland.

Spedisjon og fortolling

Spedisjons- og fortollingstjenester kan utføres hele døgnet, og vi tilbyr lossing og distribusjon ut over vanlig åpningstid – hvis dette er nødvendig. Moss Transportforum har godkjent tollager, og vi er i direkte link (Tvin & Tet) med norske tollmyndigheter.