0
0
0
s2smodern

Bred og solid kompetanse er essensen når Ringvoll bedriftshelsetjeneste jobber forebyggende i bedrifter.

Primært jobber Ringvoll bedriftshelsetjeneste forebyggende, og med den bredden i kompetanse bedriften har opparbeidet seg kan de tilby svært mye.

Ringvoll BHT har i staben leger med arbeidsmedisin som spesialitet, sykepleiere, fysioterapeuter, yrkeshygienikere og jordmor, og de samarbeider tett med psykolog. De t er totalt 19 ansatte, fordelt på kontoret i Moss, på Greåker og et kontor i Askim til bruk etter avtale med kunder i den regionen. 

-Vi dekker alle sider ved bedriftshelsen og det er viktig for oss å ha kompetanse på alle felt. Vi kartlegger arbeidsmiljøet ute i bedriftene på ulike måter, og da snakker vi om både det psykososiale og fysiske arbeidsmiljøet. Vi holder selvfølgelig mye kurs og undervisning, og vi tar imot ansatte på kontoret til helseundersøkelser og polikliniske avtaler for håndtering av skader og arbeidsrelaterte helseplager forteller daglig leder og bedriftsoverlege Laila Margrethe Torp.

Kreative løsninger

Ringvoll bedriftshelsetjeneste er en nøytral rådgiver med utgangspunkt i det faglige, og vi rådgir bedriftene innen faget arbeidsmedisin og i forhold til arbeidslivets lover og regler. I tillegg til dette har bedriften gjennom mange års erfaring  sett at det er mulig å finne kreative løsninger der kundene ønsker det.

-Veldig mye av helseplagene som gir sykefravær har sin årsak i belastningsskader. Fysiske og psykiske påkjenninger i arbeidet  kan være utslagsgivende. Vi jobber stort sett tradisjonelt når vi rådgir og bistår bedriftene innenfor nærvær/sykefraværsarbeid, men i det senere har vi holdt et kurs med temaet “Arbeidsglede og nærvær”, og dette inkluderer øvelser i medisinsk yoga. Dette har gitt gode resultater, og vi ser at det er mulig å tenke utradisjonelt og nytt samtidig som vi fortsatt sikrer det grunnleggende bedriftsmedisinske.

Har kompetansen

Ringvoll besitter betydelig kompetanse og Laila Torp forteller at de ofte er en sparringspartner med bedrifter i for eksempel HMS-arbeidet.

-Alle bedrifter skal føre internkontroller og systematisk HMS-arbeid. Dette er bedriftenes ansvar, men det er mange som ønsker at vi skal bidra, og ved et godt samarbeid her kommer våre kunder til gode løsninger de kan bruke videre i sitt virke. 

Nye lokaler

Ringvoll bedriftshelsetjeneste har hatt tilhold i Moss i flere tiår, og rett før jul flyttet de inn i den nye helseparken på Høyden.

-Lilleng Helsepark er jo i de gamle lokalene til TrioVing i Moss. Her er det flotte nye lokaler, vi er fortsatt sentralt plassert,  og her er det tilpasset vår drift. Litt kuriøst er det jo at vi hadde kontorer rett utenfor TrioVing-porten for mange år siden, og har betjent TrioVing/VingCard i alle år, så nå er vi tilbake der det startet, med  arbeidssted der vi tidligere vurderte industriarbeidsplassene, sier Laila M. Torp.

 

Siste fra Fredrikstad