0
0
0
s2smodern

- Dette er Fredrikstad kommunes nye storstue, sa ordfører Jon Ivar Nygaard i Fredrikstad kommune da Backe Østfold AS overrakte Østsiden sykehjem i fjor.

Ordfører Jon Ivar Nygaard i Fredrikstad kommune brukte store ord da Backe Østfold AS overleverte Østsiden sykehjem. - Dette er Fredrikstad kommunes nye storstue, mente ordføreren.

Hele prosjektet med utomhusarbeider ble overlevert 27. februar i fjor, og den gang ble det ikke påvist en eneste feil eller mangel fra oppdragsgiverens side.

- Backe Østfold har gjort en god jobb under hele prosjektet og byggherren ser seg godt fornøyd med sluttresultatet, sa kommunens prosjektleder, Knut Ivar Håkensen.

I ettertid har det også kun vært snakk om innkjøring og innjustering, og det er daglig leder i Backe Østfold Håkon Glosli godt fornøyd med.

- Det er en god temperaturmåler. Med tanke på hva som skjer i byggebransjen andre steder, er vi selvsagt fornøyde med hva våre medarbeidere har utført, sier han.

Holdt fremdriften

Prosjektet til 150 millioner kroner ble påbegynt i september 2013, og selv med stram fremdriftsplan og en noe forsinket start, klarte Backe Østfold å holde planlagt fremdrift helt til bygget sto ferdig i desember 2014. Etter testkjøring i to måneder, var Fredrikstad kommune strålende fornøyd.

Krevende prosjekt

- Østsiden sykehjem er ett av mange eksempler på at vi får det til. Prosjektet er på 7 350 kvadratmeter, teknisk komplisert og med høy standard. Det er sterkt å kunne overlevere et så omfattende prosjekt uten anmerkninger i protokollen, sier en fornøyd Håkon Glosli.

Sykehjemmet er svært utypisk med rund utforming, og produksjonen krevde svært høy grad av detaljnøyaktighet, da byggherren valgte en arkitektur med store variasjoner.

- Vi sier med glimt i øyet, at Backe Østfold medarbeidere bygger utfordrende bygg til samme pris som andre bygger firkantede bygg. Akkurat det var tilfellet her, sier Glosli.

Trinn to vedtatt

Fredrikstad kommune har allerede vedtatt å bygge ut Østsiden sykehjem med et trinn to. Johan Abrahamson, som var Backe Østfolds prosjektleder ved første byggetrinn forbereder et tilbud, men tar ingenting for gitt.

- Vi føler imidlertid at vi har mye å bidra med også i neste trinn, men er klar over at vi må konkurrere på pris. At vi har overlevert et feilfritt prosjekt i 2015 er selvfølgelig en fordel, men er ikke avgjørende når kommunen gjennomfører sin anbudskonkurranse. Vi er forberedt på en kamp mot flere entreprenører, men er godt forberedt, sier Abrahamson.

 

Siste fra Fredrikstad