0
0
0
s2smodern

Ved nyttår skiftet Faveo i Sarpsborg navn til WSP Norge AS.

Prosjektlederaktøren Faveo Prosjektledelse AS ble i fjor kjøpt av det internasjonale storselskapet WSP Parsons Brinkerhoff. Ved nyttår skiftet de navn til WSP Norge AS men leverer fortsatt samme tjenester og kvalitet.

Ved oppkjøpet hadde Faveo 135 medarbeidere i region Øst, som betjener områdene rundt Oslofjorden i første rekke. I Sarpsborg har cirka 8-10 personer sin faste arbeidsplass, men en av WSPs store styrker er fleksibiliteten. De ansatte jobber nemlig der det trengs til enhver tid. Det innebærer at vi kan ha kontorplass i Oslo den ene dagen og Sarpsborg den andre. 

- Faveo var veldig opptatt av lokal tilstedeværelse, og det samme er våre nye eiere. I Sverige har for eksempel WSP 40 avdelingskontorer. Vi ønsker å være der våre kunder er, sier distriktsleder Thomas Theodorsen.

Bred kompetanse

WSP har stor kompetanse og en rekke fagfelt representert i arbeidsstokken. Selv om prosjektledelse er deres egentlige fag, finnes alt fra ingeniører og økonomer til biologer og statsvitere. Felles for alle er gode lederegenskaper og kompetanse på mellommenneskelige relasjoner.

- WSP i Norge leverer ikke prosjektering som tjeneste, men vi er gode på prosjektledelse og kan tilby bred kompetanse. Hos oss kjøper man ikke bare en persons, men hele gruppens kunnskaper, spesielt innenfor bygg/eiendom, samferdsel og industri/energi. Å etablere en god prosjektledelse er noe av det viktigste for å kunne gjennomføre et vellykket prosjekt. Våre medarbeidere har evnen til å få mennesker til å fungere sammen, sier Theodorsen.

Ulike løsninger

WSP er en inkluderende og delende organisasjon. Vi lever etter prinsippet om at delt kunnskap styrker alle. 

- Vi tilpasser gjennomføringsmodell til prosjektets forutsetninger og kundens prioriteringer. Vi har ingen ”quick-fix”-løsning som kunden må velge. Hver kunde er unik og hvert oppdrag har sine unike forutsetninger. Vi liker å komme så tidlig som mulig inn i et prosjekt, slik at vi kan være med på å velge løsninger og måten prosjektet skal styres på. Men vi har også mange oppdrag der vi blir hentet inn midt i prosjektet for å lede gjennomføringen av en spesiell del, eller helt mot slutten for å testkjøre eller kvalitetssikre, sier Theodorsen.

Siste fra Fredrikstad