0
0
0
s2smodern

VIKERSUND: Isoenergi fortsetter å vokse, og i Oslo, Akershus og Østfold har markedet tatt imot blåseisolering med åpne armer.


Isoenergi fortsetter å vokse, og i Oslo, Akershus og Østfold har markedet tatt imot blåseisolering med åpne armer. - Vi startet opp i våres og er veldig fornøyd med responsen, forteller Morten Svendsen, daglig leder i Isoenergi Oslo – Akershus – Østfold AS.

Vi møter Morten Svendsen og gründer og grunnlegger av Isoenergi-kjeden Børre Finsrud på en større jobb i Bærum. Kunden har sett fordelen av å bruke blåseisolering kontra tradisjonell isolasjon.

- For det første er det ekstremt effektivt med tanke på tid. Men logistikken er også en betydelig fordel. Vi kommer med en bil, og det er alt. Vi har med oss alt vi trenger i bilen og da slipper kunden å tenke på lagringsplass, sier Svendsen og Finsrud. 

To mann løser alle jobber

Bak på lastebilen står maskinen som blåser isolasjonen inn i bygget. To mann løser en isoleringsjobb, og farten er overveldende.

- I forhold til tradisjonell isolering så går det raskt. Når alt er lagt til rette kan vi isolere en komplett enebolig på en dag, sier Finsrud og legger til at kvaliteten på isoleringen blir vel så bra som tradisjonell isolasjon.

- Forskjellen er at vi ikke har de tradisjonelle platene, men når isolasjonen er blåst inn har den samme eller bedre effekt. Vår isolasjon er også laget av glass, og produseres i St.Helens i England. 80 prosent av råstoffet er resirkulerte glassflasker, forteller Finsrud.

Snart landsdekkende

I dag er Isoenergi representert i Buskerud, Oslo – Akershus- Østfold, Telemark – Vestfold, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag og Nordland, og signerer i disse dager kontrakt om en avdeling i Rogaland

Isoenergi er allerede størst i landet på blåseenergi, og målet er totalt 14-16 avdelinger

- Målet er at vi dekker hele landet, og går det som vi tror er det målet nådd innen et års tid, forteller daglig leder i Isoenergi AS, Børre Finsrud, som startet firmaet i 2008.

Konseptet er i utgangspunktet enkelt; isolasjonen blåses inn i vegger, loft, tak og gulv – og den store fordelen er at det skjer raskt, veldig raskt.

Miljøvennlig

- Denne type isolering er miljømessig veldig bra, det støver ikke og klør ikke, og prosessen er så og si lydløs, smiler Finsrud som også bedyrer at de er meget konkurransedyktige på pris.

Isoenergi har i hovedsak isolering av nybygg for entreprenører og byggmester-bedrifter, men når kulden setter inn for alvor får de mange henvendelser om etterisolering for private huseiere.

- Denne typen isolering egner seg over alt. På loftsgulv eller i vegger, materialet blir i lukkede konstruksjoner som vegger og etasjeskiller komprimert, slik at det fungerer som en matte. Det er også verdt å merke seg at det ikke synker sammen etter at det er blåst inn i veggen. 

Dekker alt

Selv om Morten Svendsen og Børe Finsrud i all hovedsak jobber med proff- og privatmarkedet innen bygg og anlegg, så kommer det forespørsler fra andre segmenter.

-En av styrkene til vårt konsept er at det kan brukes til utrolig mye. Vi kommer enkelt til og så lenge vi kan få et hull til å blåse isoleringen gjennom så går det bra. Vi har feks fått forespørsler om å isolere både større båter, dieseltanker og skap på lastebiler, smiler Morten Svendsen og Børre Finsrud.

 

Siste fra Fredrikstad