0
0
0
s2smodern

SARPSBORG: PoliNor Tjenester AS i Sarpsborg har i tre år levert tolketjenester og vært et bindeledd mellom polske arbeidstakere og norske arbeidsgivere. Oppdragene blir stadig flere.

PoliNor Tjenester AS i Sarpsborg har i tre år levert tolketjenester og vært et bindeledd mellom polske arbeidstakere og norske arbeidsgivere. Oppdragene blir stadig flere.

Daglig leder og gründer Dorota Myrdal er oppvokst i Norge, men er født i Polen. Hun har inngående kjennskap til både sosiale og mer formelle forhold i de to landene og har hjulpet mange i møte med myndigheter, arbeidsgivere, skatteetaten, jurister, UDI og så videre. Hun er i tillegg ansatt som tolk i Sarpsborg kommune.

Språkbarriere

- Behovet for slike tjenester er stort, og antall polakker i Norge er fortsatt stort. Mange kommer hit for å jobbe, mens de blir boende i hjemlandet, men mange flytter også hit og etablerer seg i Norge.

Da trenger de ofte assistanse og en guide gjennom papirarbeidet, registreringsmyndigheter, banker og NAV, for eksempel. Mange ønsker å kjøpe hus eller leilighet og da kan det være litt vanskelig å vite hvor man skal starte, og ekstra vanskelig blir det med et helt fremmed språk, sier Dorota Myrdal. Mange av våre kunder behersker det norske språket, men ønsker allikevel å benytte seg av PoliNor sine tjenester.

Mange flytter hit

PoliNor leverer også andre typer tjenester for næringslivet, og ikke minst renhold har blitt en voksende del. På kundelisten har de flere eiendomsselskaper, kontorer, borettslag og legekontorer. I dag er det ni ansatte, men Myrdal håper å kunne ansette enda flere i løpet av neste år. Disse arbeidsplassene er ofte populære blant polske kvinner som flytter til Norge.

- Vi tar private vaskeoppdrag også, sier Myrdal som legger til at PoliNor drifter to kantiner i tillegg.

Alle godkjenninger

- Den siste av våre fire områder er oppussing og vedlikehold av bygg. Her har vi et par ansatte, men har også samarbeid med flere mindre firmaer som er godkjente, har alle papirer i orden og som leverer kvalitet. Det betyr at vi kan levere generell oppussing av bolig eller kontor, flislegging og maling, for eksempel. Flisleggerne er selvfølgelig våtromssertifiserte i Norge, sier Dorota Myrdal.

 

 

Siste fra Fredrikstad