0
0
0
s2smodern

SARPSBORG: Rørcompaniet AS i Sarpsborg vinner stadig store anbud i skarp konkurranse med andre tekniske entreprenører.

Det er mulig å vinne store, prestisjepregede kontrakter selv for lokale entreprenører. Det er Rørcompaniet AS i Sarpsborg et bevis på. Nylig halte de i land rørentreprisen på Europris nye kjempelager utenfor Moss.

- Vi er stolte av å kunne vinne slike anbudskonkurranser. Vi er et lite selskap som vinner store seirer, og det må vi glede oss over, sier daglig leder Anders Thime. Han tok fatt på lederjobben så sent som august i år og kommer fra jobben som leder for prosjektavdelingen hos Assemblin. Han kjenner både bransjen, markedet og eierne av Rørcompaniet godt.
- Dette er solide personer som jeg har hatt gleden av å jobbe med også tidligere. De har sterkt fokus på faget og på gjennomføring av prosjektene. Yrkesstolthet og «0 feil-kulturen» har gitt bedriften stor fremgang i de drøyt 10 år den har eksistert. Nå ønsker vi å stabilisere driften på det nivået vi har i dag, det vil si cirka 75 millioner kroner i omsetning med 36 ansatte. Vi har ingen planer om rask vekst eller utvidelser, men ønsker å bli enda bedre på det vi gjør bra allerede i dag. Våre rørleggere holder et meget høyt faglig nivå, noe vi er stolte av og som gjør oss trygge på gjennomføringen av store prosjekter. Rørcompaniet har gode ordrereserver og ser lyst på fremtiden, sier Thime.

Tar alltid ansvar

Rørcompaniet AS vant sin hittil største anbudskonkurranse i 2012, da de fikk rørjobben på behandlingsdelen av det nye sykehuset på Kalnes i Sarpsborg. Kontrakten ble fullført uten reklamasjoner i ettertid, noe som ikke er en selvfølge for alle tekniske entreprenører.
- Filosofien her i huset er at alle eventuelle feil og mangler skal rettes umiddelbart, slik at kunden blir fornøyd med det vi har levert. Ingen er tjent med en krangel om skyld og ansvar i ettertid. Derfor er vi alltid løsningsorienterte og imøtekommende.

Fokus på serviceavtaler

Rørleggerbedriften har alltid hatt byggeprosjekter som sin styrke og ikke hatt fokus rettet mot servicedelen og privatmarkedet. Nå har de imidlertid ansatt tidligere servicesjef i Assemblin, Thomas Nilsen, som vil ha fokus på serviceavtaler i bedriftsmarkedet.
- Det er fordelaktig for alle om vi kan inngå serviceavtaler i etterkant av et prosjekt. Det gir oss langvarige kundeforhold og sikrer at virksomheten som utfører service også har inngående kjennskap til prosjektet fra dag én, sier Anders Thime.

Teknisk samarbeidspartner

Rørcompaniet AS har relativt nøkterne kontorer på Grålum i Sarpsborg. Selv om de nå er en av de store rørentreprenørene i Østfold har de aldri falt for fristelsen å bygge nytt forretningsbygg. Fokus på kostnader har gitt selskapet god økonomi og en solid plattform for videre utvikling.
- Vi har også tett naboskap med ventilasjonsbedriften Klima Øst AS, som Rørcompaniet eier 10 prosent av. For oss er det viktig med en slik samarbeidspartner, da vi kan opptre samlet og gi totale VVS-tilbud i anbudsrunder. Klima Øst omsetter alene for mellom 20 og 25 millioner kroner årlig.

Store prosjekter i gang

Rørcompaniet AS har landet en rekke store prosjekter de siste månedene. Her er en oversikt over de største:
Europris Våler
Her skal Europris bygge nytt gigantlager på 60 000 kvadratmeter. På det høyeste er bygningen 35 meter, og Rørcompaniet skal levere sanitær- og varmeanlegg. Lageret skal stå ferdig sommeren 2019.

Sandbakken Flerbrukshall, Sarpsborg
Sarpsborg kommune skal bygge ny flerbrukshall ved Sandbakken skole. Her skal Rørcompaniet levere sanitær, varme og sprinkleranlegg- Det er oppstart i høst, og hallen skal overleveres sommeren 2018.

Ankershus, Moss
Det skal bygges nytt kontorbygg på Verket i Moss, dit blant andre Skatt Øst skal flytte inn. Rørcompaniet skal levere sanitær, varme, sprinkler og kjøleanlegg. Bygget er på 8 etasjer og cirka 10 000 kvadratmeter og skal stå ferdig høsten 2018.

Hoppern skole og idrettshall, Jeløya
Moss kommune skal bygge ny skole og idrettshall på Jeløya, og Rørcompaniet skal levere sanitær, varme, sprinkler og kjøleanlegg. Skolen skal stå ferdig cirka mars 2019.

Siste fra Fredrikstad