0
0
0
s2smodern
– Service er sentralt for oss. Det er viktig at vi stiller opp på kort varsel og løser problemer for kundene våre, sier daglig leder Jon-Tore Ringstad i Jomek Sveis AS.

Jomek på Gjerdrum er en typisk familiebedrift, der både mann og kone er ansatt. Men i tillegg har Jomek ytterligere 14 ansatte, pluss en rekke innleide medarbeidere når det er behov for det – noe det ofte er.

Da Ringstad startet virksomheten for 15 år siden var det ofte stille i de første vintermånedene, og det ble tid til ferie. I dag er det ikke slik lenger. Aktiviteten er stor hele året, selv om det fortsatt er sesongsvingninger.

Spennende oppdrag

– Stålbygg er en av våre spesialiteter, og i fjor ble vi sertifisert, slik at vi nå kan påta oss alle oppdrag innenfor dette området, sier Ringstad, som har mange oppdrag for store entreprenører som for eksempel Skanska.

– Vi har hatt flere interessante oppdrag. Blant annet har vi levert rekkverk på slottet og på taket på regjeringsbygget. Vi har også satt opp en hel gangbane ved hoppanlegget i Holmenkollen og trapper ved pressekontoret på Statsministerens kontor, sier Ringstad.

Avansert skjæremaskin

En av de større investeringene Jomek Sveis har gjort er en gass- og plasmabrenner de skjærer metall med. Brenneren kan ta plater på opp til 2 x 6 meter og gassbrenneren kan skjære i tykkelser opp til 150 millimeter. Plasmabrenner kan ta plater på inntil 35 millimeter.

– Vi brukte den da vi leverte profilskjærte sykler som er nedfelt på sykkelbanene i Torggata i Oslo. Men vanligvis går det i fot- og kneplater. Her har vi fortsatt noe ledig kapasitet og kan ta nye oppdrag av alle størrelser, sier Ringstad.

Flere produkter

Jomek Sveis AS omsatte i fjor 29 millioner kroner og er selvfølgelig medlem av Norsk Stålforbund. I tillegg til trapper, rekkverk og stålbygg, produserer de tanker, røropplegg, siloer og andre stålkonstruksjoner i lokalene på Gjerdrum.