0
0
0
s2smodern
Romerike Transportsentral i Sørum ble startet så sent som i 2013. Allerede nå ser gründer og innehaver Thore Enger gode resultater av satsingen.

– Etter at vi fikk en skikkelig trøkk etter bare et halvt år, har vi jobbet oss opp igjen sakte, men sikkert. Vi fikk et bra resultat i fjor, og allerede nå ligger vi 1,2 millioner kroner foran budsjettet. Hvis alt går som det skal styrer vi mot et rekordresultat allerede etter to år. Det er vi solte av, sier Thore Enger, som driver virksomheten alene, med sønnen Martin på 19 år som lærling.

Store på thermo

Romerike Transportsentral har ingen egne biler, men har kontrakt med 17 biler, hvor de fleste går på faste oppdrag. Dermed har Enger liten kontakt med sjåførene til daglig. De sørger selv for å oppfylle sine forpliktelser over sentralens oppdragsgivere.

– Vi er store på thermotransport, da cirka 90 prosent av transporten er på dette området. Vi har kunder som Dombestein, Måkestad Engros, Carl Evensen, Bama og United Bakeries, sier Enger.

Bred kompetanse

Bileiere og deres ansatte har mange års erfaring med ulike typer transport. Kontakten med andre transportører og speditører er betydelig, og selv kommer Thore Enger fra en kjent "transportfamilie" i Enebakk. De er nå godt etablert i Sørum, med romslige, moderne kontorer. Kundene er spredt over hele Romerike, samt Oslo, Follo og andre nærliggende regioner.

Utbredt it-bruk

I tillegg til thermotransport av matvarer har transportsentralen også andre typer oppdrag som stykkgods, partilast og kranbil blant annet. De kjører gjerne faste ruter og kan ta seg av fordeling og distribusjon av varepartier, inklusive utskrift av etiketter og fraktdokumenter. Moderne datasystemer gjør at de kan håndtere kundenes dokumentflyt på en moderne og profesjonell måte. De scanner alle frakt-dokumenter, og gjør dem tilgjengelig for kunden via en kundeportal på internett.

– Det hender kunder ringer om natten og har et hasteoppdrag. Da stiller vi alltid opp. Enten må jeg få tak i en av våre sjåfører, eller i verste fall kaste meg i varebilen og kjøre selv, hvis det ikke er større transporter. Vi sier ikke nei til noen, sier Thore Enger.

Romerike Transportsentral har et eget opplæringsprogram hvor de lærer opp både bileier og sjåfører i for eksempel thermotransport, hygiene, termperaturmåling og avvikshåndtering.