0
0
0
s2smodern
I 2010 startet Asker Entreprenør opp på Romerike uten verken kunder eller prosjekter på bordet. I år omsetter de 370 millioner kroner og har fortsatt ambisjoner.

Entreprenørselskapet som startet i 1990 under navnet Sandbækken Entreprenør AS har hovedkontor på Hvalstad og et tredje avdelingskontor i Moss. Bedriften omsetter totalt i 2016 for ca 750 mill, og har 110 ansatte. På Romerike har de nærmere 50 medarbeidere ved sitt anlegg på Hagan, fordelt på 25 i administrasjon/prosjektledelse, 10 tømrere og 15 forskallingssnekkere. Øvrige håndverkere blir kontrahert fra prosjekt til prosjekt.

Rask økning

Asker Entreprenør valgte å etablere seg på Romerike fordi dette er et av de mest aktive områdene i landet akkurat nå. Det er stor byggeaktivitet, ikke minst innenfor bolig, der Asker Entreprenør har sin spisskompetanse.

- Det var tøft å starte opp, men vi greide raskt å vinne vårt første anbud og senere har det bare økt. Vi omsatte 219 millioner i 2014, økte til 310 i 2015 og budsjetterer med 370 millioner i 2016. Det er tøft å vinne anbudskonkurranser i dag, men vi har fått inn god kompetanse blant de ansatte på avdelingen, sier regionleder Øyvind Velsand.

Ansatte er en stor ressurs

- Vi er en offensiv organisasjon som liker å se etter muligheter. Vi er i gang med og har nylig overlevert flere større leilighetsbygg på Romerike, sier regionleder Øyvind Velsand. Han trekker frem de ansatte som virksomhetens største ressurs.

- Vi har dyktige folk, ikke minst er vår prosjektledelse i toppklasse. Det er en utfordring å rekruttere gode prosjektledere i vår bransje, selv om det kan være ledig kapasitet i markedet. I tillegg til ekstern rekruttering ønsker vi å ansette unge ingeniører og forme de til prosjektledere internt igjennom nødvendig erfaring fra byggeplassledelse, sier Velsand.

Mer egenregi

Entreprenøren har startet arbeidet med å utvikle boligprosjekter i egen regi, blant annet i Haneborgåsen i Lørenskog, der det blir byggestart for 59 leiligheter tidlig i 2017.

- Egenregiprosjekter har flere fordeler, ikke minst som deleier i prosjektet. Hovedmålet for oss er å sikre oss entreprisene, og det er enklere som medeier i prosjektene, sier Velsand.