0
0
0
s2smodern
I år feirer Wacker Neuson AS 30 år i Norge. Det har vært tre tiår med tysk kvalitet, god kundeservice og en voksende virksomhet. Jubileet ble feiret i to dager til ende 1. og 2. juni.

For fire år siden flyttet Wacker Neuson inn i nye lokaler på Frogner, like ved E6. Nå har de romslige kontorer, et godt utstyrt verksted, et velfylt delelager og store uteområder.

- I tillegg har vi etablert en opplæringsavdeling, der vi kurser en rekke kunder, forhandlere, skoleelever og egne ansatte. Kurslokalet har gitt oss en ny dimensjon som leverandør. Vi har også et øvingsområde i tilknytning til lokalene, der man kan prøvekjøre maskiner, sier Roy Hagen. Han legger til at de har flyttet salgsavdelingen ut av hovedbygget og etablert det som egen enhet, med møterom og generelt større plass.

Klar miljøprofil

Wacker Neuson har sin historie helt tilbake til 1848 da Johan Christian Wacker startet opp som smed i Dresden. Men først i 1930 fikk selskapet sin første patent for en elektrisk stavvibrator. I Norge er det flere tusen stavvibratorer og såkalte «hoppetusser» fra Wacker Neuson i sving hver eneste dag. Nå har selskapet mer enn 400 patenter og har etablert en utpreget miljøprofil.

- Vi er opptatt av et godt miljø og at vi skal nå våre nasjonale målsetninger om lavere CO2-utslipp. Derfor samarbeider vi med både miljøorganisasjoner og myndigheter om å nå målet om helt fossilfrie byggeplasser i 2030. Wacker Neuson har utviklet alt fra små stampere og platevibratorer til dumpere, gravemaskiner og hjullastere med elektrisk drift. Siden bygg- og anleggsbransjen står for 25 prosent av utslippene, er det mye å hente på elektrisk drift, biodiesel eller hydrogen, sier Roy Hagen.

Fremtidsmaskiner

Det er mange fordeler med en mer miljøvennlig drift av anleggsmaskiner. Selv om elektriske drevne maskiner kan være noe dyrere i innkjøp, spares det ofte inn i løpet av noen få driftsår. Brukerne vil oppleve mindre vedlikeholdskostnader, bedre luft og ikke minst mindre støy.

- Wacker Neuson eier produsenten Kramer, som nå er på markedet med verdens største serieproduserte anleggsmaskin, en 5 tonns hjullaster, med batteridrift. I 2015 lanserte konsernet en 2,3 tonns batteridreven hjullaster som kan gå i 5 timer uavbrutt, det vil i praksis si en hel arbeidsdag, og ladingen tar kun 8 timer. Vi har allerede solgt 6 av disse til utleiere og entreprenører. Nå skal en videreutviklet versjon av denne testes i Norge for fabrikken via Oslo Kommune Omsorgsbygg. Dette er veien å gå, sier Roy Hagen.