0
0
0
s2smodern
Ennte AS og Enntevision AS i Rælingen er en av de største leverandørene i Norge av sikkerhetsløsninger til retailbransjen. De er også levende opptatt av å bidra til et tryggere lokalsamfunn med sine kamera- og sikkerhetssystemer.

Ennte AS ble etablert i 2012 som distributør av varesikring fra Checkpoint og butikkprofileringsutstyr fra Meto. At de valgte å etablere seg i Rælingen er ingen tilfeldighet. Administrerende direktør Nils Tveter er oppvokst et steinkast unna kontorene og er glad for å drive næringsvirksomhet der han sprang og lekte som barn. Derfra tilbyr familieselskapet landets næringsdrivende økt salg og mindre svinn, hvis de installerer kameraovervåkning eller andre løsninger som reduserer faren for ran, innbrudd og tyveri.

Bidrar med kompetanse

- Selv om vi har kunder over hele landet, liker vi også å være den lokale samarbeidspartneren og leverandøren. Vi er opptatte av det lokalsamfunnet vi opererer i til daglig, og ønsker å samarbeide med enda flere bedrifter lokalt. Jeg tror ikke det er så mange på Romerike som kjenner til hvem vi er og hva vi driver med, men vi er jo en av de store leverandørene i Norge og forhandler de kjente merkevarene i bransjen. Vi håper flere vil samarbeide med oss og at vårt eget lokalmiljø dermed blir enda litt tryggere. Det er ett stort behov for kameraovervåking og sikring av eiendeler både i skoler, idrettslag, borettslag og industri. Vi bidrar gjerne med en vurdering av behov og forslag til tiltak for virksomheter som ønsker det, sier Tveter.

Raske på labben

Ennte AS har i dag 15 ansatte og omsatte i 2015 for 41 millioner kroner. Det er med andre ord en betydelig virksomhet, men bedriften har likevel greid å beholde kvalitetene til en mindre aktør, nemlig personlig service og tilgjengelighet.

- Vi ønsker å være så nær kunden som mulig hele tiden og innfri de forventningene de har til oss. Vi stiller opp på kort varsel, og ikke uvanlig kan vi «installere i kveld, hvis du skal åpne i morgen». Vi er landsdekkende og kontinuerlig på veien for å serve både landsdekkende kjeder og mindre butikker. Vi har en rekke store kunder som vet de kan stole på at vi kommer hvis det skulle skje noe, men vi tar alle på like seriøst, uansett størrelse, sier Tveter.

Kvalitet og kompetanse

Selv om varesikring og overvåkingsutstyr er de store produktene for Ennte, er de også den største leverandør i Norge på prismerking, kundetelling, varemerking og butikkutstyr gjennom leverandøren Meto. Både eierne og de ansatte har lang fartstid i bransjen, og har en unik kompetanse.

- Ennte og EnnteVision har stor bredde og utøket sin produktportefolio de senere år for å kunne møte markedet med ulike sikkerhetsprodukter i alle priskategorier.  Målsettingen er å gjøre selskapet mer kjent i Romeriksregionen og bidra til økt trygghet både innen retail, industri og privatmarkedet. I den forbindelse har vi etablert Enntevision AS som eget selskap med fokus på kameraløsninger.