Viktig kontrakt for marked.no

0
0
0
s2smodern
Nettbutikken marked.no er fortsatt en fersk gründerbedrift, men har etablert seg og tatt betydelige andeler i et sterkt konkurransepreget marked. Nylig landet de en kontrakt med Lørenskog kommune og skal levere dagligvarer til en rekke kommunale virksomheter.

Avtalen med romerikskommunen er på 2+2 år og har en verdi på cirka 5 millioner kroner. Leveransene av matvarer til barnehager og kontorer i kommunen har allerede startet.

God utvikling

- Nå har vi etablert bedriften marked.no og rigget den klar til å møte økt aktivitet i årene fremover. Det har vært mye jobb, ikke minst med logistikk og lagersystemer, som nå fungerer som de skal. 2018 blir trolig det første året der vi kun kan konsentrere oss på salg av våre kvalitetsprodukter til stadig flere bedrifter og privatpersoner, sier administrerende direktør Atle Sjursen. Han er godt fornøyd med utviklingen så langt, selv om marginene er små og utfordringene mange.

Satser mot bedrifter

- Etter at flere tusen privatpersoner har valgt å bli kunder hos oss, retter vi oss nå mot næringslivet, da vi ser at vi har en tjeneste som er attraktiv og fornuftig for mange bedrifter. Vi har hatt en tresifret prosentøkning av omsetningen i 2017 så langt, og økningen ser ut til å fortsette. 8 av 10 kunder er imidlertid privatpersoner, og derfor bør vi kunne ta en større andel av bedriftsmarkedet også. Vi ønsker å tilpasse oss bedriftenes krav og ser stadig på videreutvikling av matvaretilbudet og andre produkter. Våre eiere tenker langsiktig og er villige til å investere ytterligere for at vi skal stå klare den dagen «revolusjonen» kommer. Foreløpig foregår kun én prosent av dagligvarehandelen via nett, men nye generasjoner vil trolig snu dette på hodet i løpet av få år, sier Sjursen.

Ubrutt kjøling

Marked.no har et lager på 10 000 kvadratmeter på Grorud i Oslo, dit matvarer blir levert og kjørt ut i kjølebiler hver eneste dag. Kravet til holdbarhet og kvalitet er streng, og hver eneste kvadratmeter av lageret holder en lav maksimumstemperatur for å kunne opprettholde ubrutt kjøling fra produsent til forbruker.

- Kvaliteten på matvarer som handles over nett er derfor høyere enn de man bærer hjem fra butikken. Vi garanterer korrekt temperatur og lenger holdbarhet på de varene vi leverer. Siden kunden stort sett handler for 1 ukes forbruk plukker vi ut de varene som har mindre enn en ukes holdbarhet igjen.

En stor del av ferskvarene oppbevares aldri på lageret til marked.no, men bestilles hver eneste kveld fra faste leverandører. Her kan bl.a nevnes Høvikveien kjøtt og fisk i Bærum. Både kjøtt og fisk hentes direkte for utkjøring til kunde.

Ferdige lunsjpakker

Marked.no har et eget kundesenter dit bedrifter kan ringe om de ønsker avtale om fast levering av mat eller ferdigproduserte lunsjpakker. Bilene trafikkerer alle fylker rundt Oslofjorden.