fbpx
Naringsliv.no
 

Obs! Vær oppmerksom på at dette innholdet er mer enn to år gammelt.

Få bedrifter opererer i et marked med så raske svingninger som Infografikk i Sarpsborg. De har levert Apple-produkter og avanserte bedriftsløsninger i 25 år.

Helt siden starten har virksomheten vokst til den omfattende bedriften med 22 ansatte som den er i dag. Nå er de en totalleverandør med en bredde av produkter og løsninger få andre kan fremvise. Avanserte IT-løsninger, service og kurs er Infografikks hverdag. Men fortsatt er de forberedt på nye trender og svingninger.

Kundens muligheter

- Neste år kanskje vi er bilforhandlere, sier daglig leder Per Christian Kjølberg med et smil. Han setter situasjonen bevisst på spissen, men er likevel ikke helt på villspor.

- Vi får vel neppe biler i varesortimentet, men det var heller ikke mange som så forbindelsen mellom en tradisjonell Mac og en telefon for bare 15 år siden. At vi skulle åpne en Apple-butikk med mobiltelefoner og lesebrett var heller ikke med i våre fremtidsplaner for bare 10 år siden. I dag er Apple-løsninger på full fart inn i el-biler som Tesla, og etter så mange år i bransjen har vi lært oss ikke å bli overrasket av noe. Vi har alltid vært åpne og fleksible og vet å være forberedt når endringer og nye trender inntreffer. Vår oppgave er å se hvordan kunden kan utnytte sine muligheter best mulig, så får produktene som skal inngå i den skreddersydde løsningen komme etter behov, sier Kjølberg.

Store i Oslo

Etter 25 år i bransjen omsetter Infografikk nå for 100 millioner kroner i Apple-produkter og bedriftsløsninger. De store bedriftskundene har adresse Oslo, og bare cirka 25 prosent er lokale bedrifter. Det er ikke et resultat av bevisst politikk, men heller en følge av god service, med påfølgende godt omdømme og fornøyde kunder. Infografikk er fortsatt ledende innenfor grafiske og kreative miljøer, som mediabedrifter, reklamebyråer og fotografer for eksempel.

- Våre løsninger er spesielt gode på tyngre og kapasitetskrevende oppgaver, som mange mediabedrifter, videoprodusenter og byråer jobber med, men vi har også andre typer kunder, for eksempel legekontorer som ikke er så opptatte av hastighet, men bare ønsker god kvalitet på sine røntgenbilder. Andre igjen ønsker Mac fordi maskinene er stabile og nærmest umulige å tukle med, og dermed heller ikke utsatt for virusangrep. Det er mange gode grunner til å bruke Mac.

En av fire i Norge

Infografikk har status som Apple Premium Reseller og tilbyr løsningsorienterte leveranser basert på standard maskin- og programvare. De har egen serviceavdeling med teknikere ute hos kunder samt på eget serviceverksted. Infografikk har helt siden starten i 1989 vært en av bare fire direkteforhandlere av Apple i Norge.

- Da vi startet i 1989 var det et godt marked for Mac-produkter i Østfold. Det var flere mediaselskaper og grafiske virksomheter der Mac’en hadde sin naturlige plass. Den er fortsatt utgangspunktet for hele vår virksomhet, men i dag kan man kjøpe Apple-produkter mange steder, og vi utmerker oss i stedet på gode løsninger og en kunnskapsrik og profesjonell kundebehandling. De første 15 årene brukte vi knapt ei krone på markedsføring. I stedet gikk ryktet foran oss og åpnet dører til nye kunder. Fortsatt er det slik, men vi merker at konkurransen er hardere og at det er flere aktører på banen når det gjelder produktsiden, forteller Per Christian Kjølberg.

Reparerer iPhone

I 2005 inntraff en merkbar markedsendring for Infografikks virksomhet. Over natten skulle «alle» ha Apple-produkter som iPod, iPhone og iPad, Det førte til at butikken beregnet på privatmarkedet ble åpnet på Sørlie-Torget i Sarpsborg.

- Nå er situasjonen normalisert, og vi har alle tilgjengelige Apple-produkter i vår butikk. Vi har en stor serviceavdeling, men fra i år er vi også autorisert for service av iPhone. Tidligere har dette vært håndtert noe annerledes fra leverandørens side, men nå er det mulig å henvende seg til oss med sin telefon og få den reparert på vanlig måte vis.

Infografikk er også Apple Publishing Partner og Apple Educational Partner. Samtidig besitter de kompetanse innen Windows-miljøer.