1500 kroner ble til arbeidsplass i 40 år

Han kjøpte sin første settemaskin som 16-åring. Nå produseres elektronikkprodukter på 39. året med tredje generasjon i full sving.

Stian Setterberg er tredje generasjon i bedriften.

Han kjøpte sin første settemaskin som 16-åring og har siden ikke sett seg tilbake. Nå produseres det kretskort og andre elektronikkprodukter på 39. året med tredje generasjon i full sving.

www.multiguard.no

Det hele startet nærmest ved en tilfeldighet i 1980; Geir Setterberg var 16 år og kom ikke inn på noen skole. Med 1.500 kroner i startkapital startet han og faren opp det som skulle bli Multiguard Electronics AS og kjøpte sin første stansemaskin.

Kretskort og produksjonsteknikk

Nå har bedriften åtte ansatte i tillegg til en ekstrahjelp, og har spesialisert seg på kretskortproduksjon og tilbyr alle løsninger innen moderne produksjonsteknikk, med alt fra små prototypeserier til masseproduksjon.

- Vi har et eget metallverksted som lager mekanikk, innkapslinger, beholdere og kjølevinkler som er tilpasset de elektronikkprodukter som vi produserer. Vi har et stort utvalg av metaller i forskjellige tykkelser på lager for å kunne starte produksjon på bestilling.

I tillegg leverer de en egenprodusert serie med DC-UPS ladeskap som leveres med stor variasjon av uteffekt og batteritid. Skapene inneholder batterier mellom 1.3 Ah g 110 Ah og kan gi uteffekter opp til 480W.

Drømmemaskinen

De har skyndet seg sakte og bygget seg opp over tid, etterhvert som økonomien har tillatt det. Lokalene bak gamle Borge skole kjøpte de i 1990, og hver nye maskin som har kommet til har ikke bare lettet arbeidet, men blitt kjøpt inn med stor glede og stolthet.

- Dette er selve drømmemaskinen som vi ønsket oss i mange år, og som jeg fant brukt hos en bildeleprodusent i Tyskland. En settelinje som automatisk monterer komponenter. Teoretisk kan den montere 58.000 komponenter i timen. Vi har også en selektiv loddemaskin vi er veldig stolt av. Vi har spart inn mye på effektivitet med den.

Begge sønnene med

Nå er drømmen nye og moderne lokaler, da de begynner å vokse seg ut av de gamle. Det satses på fremtiden, og begge sønnene er allerede godt involvert.

- De har jo vokst opp her, og har kjent dette hele livet. Eldstesønnen har tatt en mastergrad i elektronikk på Chalmers i Gøteborg og har selv bygget testutstyr vi bruker, så kundene våre alltid får oppdaterte testresultater på alt vi gjør.

Dyktige og lojale ansatte

Det er tydelig at de ansatte trives på jobb, noe også historikken viser.

- Jeg er avhengig av dyktige og lojale ansatte, og føler meg veldig heldig som har så dyktige ansatte. Vi har ingen gjennomtrekk, og de aller fleste har jobbet her i veldig mange år. To gikk nylig av med pensjon etter 25 og 27 år hos oss, og to av gutta har vært her i over 20 år. Vi har vært heldige og hatt mer enn nok å gjøre i alle disse årene, og aldri vært nødt til å permittere, i en bransje med kostnadskrevende verktøy som er avhengig av flyt.

De har kunder i hele Norge, og også i Sverige. Nå ønsker de å gjøre seg mer synlig i nærmiljøet, vise næringslivet at de kan få det de trenger lokalt og ikke trenger å søke lenger avgårde. De er fleksible og kan tilpasse produksjonen etter kundenes ønsker.