Avansert kompetansebedrift midt i Østfold

RAKKESTAD: Midt i Østfold ligger Slåttland Mek. Industri – en noe anonym kompetansebedrift som trolig har et større navn på Vestlandet enn i hjemfylket.

Gustav Slåttland overtok i 2018 som daglig leder i Slåttland på Rudskogen etter faren og gründeren Sigurd Slåttland. – Han har vært min mentor og lært meg lederskap gjennom mange år.
Gustav Slåttland overtok i 2018 som daglig leder i Slåttland på Rudskogen etter faren og gründeren Sigurd Slåttland. – Han har vært min mentor og lært meg lederskap gjennom mange år.

Midt i Østfold ligger Slåttland Mek. Industri – en noe anonym kompetansebedrift som trolig har et større navn på Vestlandet enn i hjemfylket. Nå har Gustav Slåttland overtatt roret etter sin far Sigurd, og vil utvikle bedriften i samme retning.

Det betyr fortsatt vekst og kompetanseutvikling på Rudskogen, og litt mer synlighet.

Slåttland er mest kjent i Østfold som leverandør til offshore og relatert virksomhet på sørvestlandet, men de ligger langt fremme på mange typer mekaniske løsninger, fra avanserte stålstrukturer til omfattende prosesspakker. I dag leverer de innenfor fire områder, nemlig energi, industri, marine og havbruk.

Store i utlandet

Slåttland er store i Østfold, men er faktisk enda større i Vietnam. Avdelingen som ble opprettet i 2009 omfatter 400 medarbeidere og leverer stålstrukturer og prosesspakker til marine- og energikunder.

På det moderne industrianlegget på Rudskogen jobber 70 ansatte og planen er at de skal ha en trygg, inkluderende og kompetansedrivende arbeidsplass også i fremtiden.

Ansatte er med

– Vi er fortsatt store på offshore, men har også betydelige industrikunder som Borregaard, Kronos Titan og lignende virksomheter. Vi leverer både tanker, rør og prefabrikkerte produkter som monteres på plass, og samarbeider gjerne med lokale bedrifter i alle størrelser, sier daglig leder Gustav Slåttland.

Han legger til at de ofte får forespørsel som ikke er helt ferdigtenkt.

– Vi er gode på å finne løsninger sammen med kunden. Med utgangspunkt i enkle skisser kan vi gjøre engineering samt levere et ferdig produkt ut fra dette. Våre ansatte er med i slike prosesser som gjør hverdagen mer spennende og utfordrende.

Kreative og positive

En slik hverdag illustrerer på mange måter Gustav Slåttlands tanker om hvordan den suksessrike bedriften skal ledes inn i fremtiden. Det handler om trygghet, kvalitet og inkludering for 40-åringen som en gang ville utdanne seg innen musikk, dans og drama, men morfaren fikk ham på andre tanker.

– Det var nok litt ungdommelig usikkerhet i akkurat det valget, og etter en periode med reiselivsjobber fant jeg ut at mekanikk likevel var mitt område. Jeg har arvet nysgjerrigheten etter Sigurd og spør og graver om alt. Det kommer godt med i en bransje som vår, der det er viktig å finne både kreative og fungerende løsninger. Vi omgir oss med kreative og positive mennesker på jobb hver eneste dag. For meg er det viktig å lytte til dem, oppfordre til samarbeid og inkludere alle, slik at de både gir og tar ansvar.

Begynte som lærling

Slåttland har alltid vært gode på rekruttering til lederstillinger internt i bedriften. Gustav begynte selv som lærling, jobbet seg videre via ulike posisjoner opp til ledersjiktet. Han fikk lite gratis underveis.

– Det er mange slike eksempler hos oss, blant annet teknisk sjef Anders Volling, som begynte som lærling sammen med meg. Vi har jobbet oss opp side om side og har nå hver vår lederstilling. Slike muligheter er det mange av hos oss, og vi ønsker å fremstå som en nøktern, men like fullt offensiv bedrift. Vi skal ta noen sjanser innimellom, men vi skal velge de riktige tidspunktene og ha en gjennomtenkt plan.


Slåttland Mek Industri AS

Rudskogenveien 30
1890 Rakkestad

69 22 73 73

www.slattland.no