Bill.mrk.: Gode kolleger søkes!

SARPSBORG: Ved Nordic Paper er det store muligheter for en lang og god yrkeskarriere, sier fabrikksjef Håvard Johannessen.

  • Godt arbeidsmiljø
  • Gode karrieremuligheter
  • Konkurransedyktige betingelser
  • Internasjonalt selskap
  • Verdensledende produkter

Besøk oss på www.nordic-paper.com

- Vil du jobbe sammen med oss? Her er det store muligheter for en lang og god yrkeskarriere for de rette!, sier Nordic Paper Greåkers fabrikksjef Håvard Johannessen og salgssjef Kenneth Bostrøm, samt kommunikasjonsansvarlig Marie Stenquist i Nordic Paper Holding AB.

Maskinoperatører og industrimekanikere

Det er spesielt maskinoperatører og industrimekanikere det er behov for i en tid hvor bedriften og konsernet er inne i god utvikling og forventet vekst.

Maskinoperatørene inngår i produksjonen av papir til matvareindustri, med fagbrev innen kjemi og prosessfag og/eller relatert arbeid innen industri som ønsket kvalifikasjon. Har du sertifikat for truck og traverskran er det en fordel, men ingen betingelse da nødvendig opplæring vil bli gitt. Du vil inngå i en 5-skifts ordning.

Som industrimekaniker, vil arbeidsoppgavene være forebyggende vedlikehold og service av papirmaskiner og prosessutstyr. Gamle, ærverdige maskiner som ruller og går døgnet rundt og produserer enorme ruller med papir i høyt tempo, gjør toleransen for feil liten. Det er høye krav til å holde produksjonen oppe og mest mulig effektiv, som bidrar til en spennende arbeidsdag. Begge funksjonene setter krav til muntlig og skriftlig norskkunnskaper.

Lang fartstid

Håvard startet som hjelpegutt her i 1987 og ble fast ansatt to år senere, mens Kenneth kan se tilbake på 21 års fartstid ved den samme bedriften.

- Hva som har fått oss til å bli værende her så lenge? For min del handler det om en trivelig og interessant arbeidsplass med muligheter for egenutvikling og karrieresteg, sier fabrikksjef Håvard.

Han får samtykkende nikk av Kenneth som legger til at friheten under ansvar også er viktig. – Så lenge man gjør en god jobb, er det ingen som maser på deg. Kenneth er i dag salgsdirektør med Nord-Amerika og deler av Europa som ”sitt” marked.

Flere fabrikker

Nordic Paper AS har fabrikker i Norge og Sverige, og Marie påpeker at det er fullt mulig å søke interne stillinger på tvers av de ulike fabrikkene, og dermed kunne få flere karrieremuligheter og nye utfordringer.

- Vi oppfordrer våre ansatte til videreutdanning og legger til rette for nødvendig kompetansepåfyll, sier hun.

Gutter og jenter

De oppfordrer både gutter og jenter å søke stillingene, og forteller at de nylig har ansatt fire jenter ved Greåker-bedriften. I dag sysselsetter bedriften i overkant av 100 personer.

– Det er en styrke for miljøet at det er en miks av kjønnene. Men det viktigste for oss, er at vi får den nødvendige kompetansen.

- Er du den rette for oss, send oss gjerne en CV og åpen søknad. Kanskje kan det være starten på en god yrkeskarriere for deg!


Papirfabrikk med stolte tradisjoner

Nordic Paper Greåker kan se tilbake på en viktig og stolt industrihistorie – som strekker seg over 100 år tilbake i tid! Fortsatt har de en verdensledende posisjon innen produksjon av natural greaseproof (som blant annet benyttes som mat- og bakepapir og muffinsformer) og utvalgte nisjer innen ubleket kraftpapir.

Fabrikken på Greåker ble grunnlagt i 1905 under navnet AS Greaker Cellulosefabrikk. I 1912 ble det besluttet å bygge en papirmaskin i tilknytning til fabrikkens celluloseproduksjon, som ble tatt i bruk tre år senere. Planen var å produsere et brunt omslagspapir, men det viste seg at papiret var veldig stivt og sprøtt. Men ikke så galt at det ikke er godt for noe! Med basis i de egenskapene papiret hadde, lyktes man med å lage grunnegenskapene til dagens greaseproofpapir.

Verdens største

Mer enn 100 år senere, er maskinen fortsatt i drift i oppgradert og modernisert versjon. Årlig kapasitet på begge linjene, inklusiv verdens største greaseproof-maskin, er 35.000 tonn årlig. 90 prosent blir eksportert til konvertere i ulike deler av verden.

Bedriften inngår i Nordic Paper Holding AB, med fabrikker i Bäckhammer, Säffle og Åmotfors i Värmland, i tillegg til Greåker. Totalt er det ca 600 ansatte i konsernet, som har en årlig omsetning på i underkant av tre milliarder norske kroner.

Natural greaseproof er ikke tilsatt kjemikalier, og er således et svært miljøvennlig produkt og en fornybar ressurs. Nettopp miljøprofilen står meget sterkt i selskapet.

Nye eiere

I fjor september fikk Nordic Paper Holding AB nye eiere i Shanying Paper International. Det gjør konsernet ekstra styrket til å møte framtiden, sier

kommunikasjonsansvarlig Marie Stenquist.

- Dette er en industriell eier med langsiktige mål, som er en trygghet for både selskapet og ansatte.

Shanying har vært børsnotert i Shanghai siden 2001, og har et ønske om utvide horisonten både hva angår produksjon og geografi. Det gjør dem til ett av Kinas største papir- og forpakningsprodusent med globalt fokus.