Flaskehalsen forsvant med to nye prosjektledere

Da prosjektmengden stadig økte for Varia Mek Verksted på Skytta valgte daglig leder Tom Erik Bonsak å fjerne flaskehalsen ved å ansette to nye prosjektledere.

På Furuset blir det reparert cirka 5 000 trådkontainere årlig.

Da prosjektmengden stadig økte for Varia Mek Verksted på Skytta valgte daglig leder Tom Erik Bonsak å ansette to nye prosjektledere. Det fjernet flaskehalsen og førte til at bedriften nå leverer både prestisjetunge prosjekter og gode økonomiske resultater.

Varia Mek Verksted har for så vidt vært en vellykket og solid bedrift helt siden starten, men mangelen på prosjektledere og ingeniørkompetanse førte til at prosjektene ble gjennomført på et annet nivå enn i dag. Nå benytter prosjektlederne avanserte konstruksjons- og tegneprogrammer i større grad, noe som gjør at de kan presentere løsninger på en mer profesjonell måte, og det setter åpenbart markedet pris på. I år setter nemlig verkstedbedriften ny omsetningsrekord med cirka 35 millioner kroner.

En krøllete lapp

Gjennom ansettelsen av de nye prosjektlederne kan Varia Mek Verksted nå ta andre prosjekter enn før.

- Det hender ofte at kunden kommer med en krøllete lapp med et behov, og det er som regel nok for oss. Vi finner løsninger på mange utfordringer på den måten. Vi er på mange befaringer ute i produksjonsbedrifter og utarbeider detaljerte forslag løsninger. Derfor må vi være en blanding av gode kundebehandlere og løsningsorienterte fagfolk. Slike enkeltoppdrag kan dreie seg om alt fra en liten platebit til veteranmonumentet på Akershus festning, som vi leverte tidligere i år. Vi jobber i en morsom og variert bransje og tar gjerne nye utfordringer på strak arm, sier prosjektleder Tommy Freitag.

God balanse

- For å kunne utvide administrasjonen har vi bygget på en ny kontordel på Skytta, og nå har vi plass til mulige utvidelser i fremtiden også. Vi klarer ikke å få plass til mange flere i produksjonen, men vi har også en avdeling på Furuset, og der har vi utvidelsesmuligheter innenfor eksisterende areal. Vi har imidlertid ingen umiddelbare planer om å utvide ytterligere. Vi mener vi har funnet en god balanse i bemanning og produksjon. I dag er vi 24 ansatte totalt, hvorav åtte har sin arbeidsplass på Furuset og resten på Skytta, sier Tom-Erik Bonsak.

Kompetent stab

Varia Mek Verksted er en bedrift med vekt på kompetanse preget av håndarbeid og lite masseproduksjon, og de fleste i produksjonen er sertifiserte sveisere og mekanikere. Bedriften er i tillegg kvalitetssertifisert (NS-EN 1090), og et slikt fokus gjenspeiler seg i produkter og løsninger de leverer. De siste årene har oppdrag som krever både kompetanse og leveringsdyktighet preget bedriften, i tillegg til de faste rammeavtalene de har med både private og offentlige virksomheter.

- Vi konkurrerer daglig om oppdrag, men mottar også mange bestillinger fra våre faste kunder som Posten Norge, Ringnes, Diplom-Is, Freia og andre større bedrifter. Avdelingen på Furuset har i tillegg service- og vedlikeholdsavtaler med Obos og Oslo kommune.

Vinner rammeavtaler

Posten Norge er fortsatt en av de aller største kundene Varia Mek Verksted har i dag. I over 20 år har de reparert trådkontainere for Posten og oppdragsmengden vokser.

- I dag ligger vi på reparasjoner på cirka 5 000 trådkontainere i året. Selv om det kan virke som et enkelt oppdrag har vi opparbeidet oss så stor spesialkompetanse på dette feltet at vi vinner konkurransen om rammeavtalen gang på gang, sier avdelingsleder Lars Bakke på Furuset. Han har vært ansatt i bedriften helt siden før Tom-Erik Bonsak overtok den. I tillegg til trådkontainere får vi inn både avfallskontainere og komprimatorer til reparasjon hele året, sier Lars Bakke.


Varia Mek. Verksted AS

  Industriveien 7, 1481 Hagan, Skytta Næringspark

  67 06 13 21Telefonnummer

  www.varia.no

{/show}