Fører verkstedhistorien videre

ØRA: Fremek er et verksted utenom det vanlige. Bygninger og mange av maskinene er fra et annet århundre, og eiere og ansatte har stor sans for design og detaljer.

Daglig leder i Fremek AS, Fredrik Andersen jobber også i verkstedet sammen med de to ansatte Kristian Martinsen (bak) og Oscar Gurney.
Daglig leder i Fremek AS, Fredrik Andersen jobber også i verkstedet sammen med de to ansatte Kristian Martinsen (bak) og Oscar Gurney.

Fremek på Øra er et verksted utenom det vanlige. Ikke bare er bygninger og mange av maskinene fra et annet århundre, men dagens eiere og ansatte har stor sans for design og detaljer og tar gjerne små oppdrag på kort varsel.

Fredrik Andersen og Mads W. Amundsen kjøpte tidligere Walsøe Mekaniske i 2017 og overtok hele bedriften på rot. Amundsen driver også Borge Trykkluftsenter i nabobygget og kom tilfeldigvis i prat med Andersen om et eventuelt kjøp. Han jobbet nemlig hos Walsøe og hadde erfaring fra verkstedet gjennom nærmere 20 år.

– Det er Fredrik som er "stålnerden", ler Amundsen. Med stålnerd mener jeg at han har et særdeles høyt fokus på kvalitet og finish.

– Vi har spesialisert oss på mindre oppdrag til både privat- og bedriftsmarkedet, noe det viser seg å være behov for. Det er ikke alt for mange steder man kan stikke innom med en skisse og få det produsert nærmest på dagen.

Kunstnere og arkitekter

– Vi er aller mest glad i litt utfordrende oppgaver, der vi kanskje bare får en løs skisse på et stykke papir og kan være litt kreative. Vi er tre ansatte i verkstedet i dag, og alle har samme sans for kvalitet og estetikk. Vi liker at ting fungerer, ser bra ut og er behagelig å ta på, ingen skarpe kanter. Dette kvalitetsfokuset har sørget for at vi har fått mange kunstnere og arkitekter som kunder, også langveisfra. Hovedsakelig lever vi derimot av mer "normal" produksjon for bedrifter i Nedre Glomma-regionen. Vi har egen pulverlakkeringsavdeling slik at vi kan levere et komplett sluttprodukt. Byggmestere, blikkenslagere, fasadeentreprenører og andre i byggebransjen er våre vanligste kunder, sier Andersen. Han legger til at de også leverer en del syrefaste spesialprodukter til næringsmiddelindustrien.

Trendy, industriell stil

Det har vært en svært positiv utvikling i Fremek siden Amundsen og Andersen overtok bedriften. Selv om de ikke opererer med langsiktige ordrereserver, men tar oppdrag på kort varsel og med like kort leveringstid, har det vært fullt trøkk siden oppstarten.

– Vårt tilbud har blitt tatt godt imot. Stål, industrielt preg og røffe materialer er en tydelig del i trendbildet i dagens hjem og vi elsker utfordringene som kreative kunder kommer med. På vår facebookside forsøker vi å synliggjøre bredden av hva vi jobber med og hva vi kan levere.

– Gi oss gjerne en ”like” eller to! Hilsen guttane på Fremek.


Fremek AS

Titangata 8
1630 Gml. Fredrikstad

473 99 581

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.