Hektisk år fører til nye ansettelser og utvidelser

Mange nye prosjekter og store ordrereserver gjør at Noble Installation søker etter flere ansatte og på sikt planlegger en utvidelse av lokalene på Rudskogen.

Bilde av et planleggingsmøte hos Noble
Stadig nye prosjekter planlegges hos Noble Installation. fra v. Bjørn Heggelund Berg, Ole Kristian Nylænde, Iren Østli, Knut Olav Klever, Kurt Halsan, Christoffer Kjeve, Ida Anna Budalen og Rune Jacobsen

Mange nye prosjekter og store ordrereserver gjør at Noble Installation både søker etter flere ansatte og på sikt planlegger en utvidelse av lokalene på Rudskogen.

– Det er travle dager her, med over 40 millioner i ordrereserver, der det meste skal utføres denne høsten. Bedriften har også en høy sum på uteståendetilbud i tillegg. Vi har fått en del nye kunder, i tillegg til eksisterende store kunder som Aker Solutions, Nexans, Siemens etc. Dette gjør at vi trenger nye ansatte, kan daglig leder Kurt Halsan, og to av de tre eierne Knut Olav Klever og Rune Jacobsen fortelle.

Selskapets tredje eier Carlo Haga var ikke til stede under intervjuet.

Stort behov for å øke antall ansatte

Med stor arbeidsmengde kommer også behovet for flere ansatte. De er nå 40 fast ansatte, men har behov for å øke staben ytterligere både med fast ansatte og innleide.

– Vi har gjennom flere år benyttet Bedriftskonsulent Carine Helgesen til rekruttering. Nå trenger vi ingeniører, platearbeidere, sveisere og mekanikere, i tillegg ønsker vi å ta inn én eller to lærlinger. Vi benytter bemanningsselskaper for å dekke opp akutte behov, men på sikt vil vi jo ha egne ansatte i de ledige stillingene. Vi kan tilby spennende, variert og utfordrende arbeid, gode betingelser og et hyggelig arbeidsmiljø, fortsetter Klever.

Artikkelen fortsetter under bildene

Verksted

Produksjonen går for fullt, og det trengs flere folk. Her Christian Sandelin, produksjonsleder, nede i verkstedet.

Høy aktivitet i markedet

Fortsatt satser de i olje og gass, innenfor gassturbin-teknologi, samt energimarkedet mot selskaper som produserer og legger kabler for strøm og fiber. Det er høy aktivitet i alle disse markedene for øyeblikket, noe som slår positivt ut hos Noble Installation.

– Mye av vår jobb er å produsere, samt vedlikeholde utstyr i disse markedene. Vi har både engineering og produksjon i egne lokaler, men er også mye ute hos kunder på forskjellige typer oppdrag, legger Rune Jacobsen, styreleder i selskapet, til.

Oppgraderer

Travle bedrifter må også holde seg oppdatert for å følge med i tiden, og være konkurransedyktige. Så også Noble Installation. 

– Vi er i gang med å implementere ISO 1090-sertifisering for stål- og aluminiumskonstruksjoner i bygg. Vi er også i gang med et nytt skybasert ERP-system – Business Central 365 – som skal bidra til effektiv håndtering av ordre, innkjøp, lager, produksjon og økonomi, sier Klever.

Utfordringer

Til tross for store ordre og hektiske dager, har ikke året vært uten utfordringer;

– Det er utfordrende med stor etterspørsel og høye priser på varer og materialer på grunn av blant annet krigen i Ukraina og pandemien. I tillegg sliter vi som alle andre med veldig høye strømregninger på grunn av en kraftkrevende produksjon. Vi håper at Staten går inn med støtteordninger, slik at vi kan få ned kostnadene, avslutter Halsan.

Du kan følge Noble Installation på Facebook og LinkedIn!


Noble Installation AS

  Rudskogenveien 11, 1894 Rakkestad

  69 22 80 80

  www.noble.no

{/show}