Hydra Pipe på plass i nye og effektive lokaler

SKJETTEN: Produktene deres finner du overalt, fra den nye flyplassen i Istanbul til en borerigg på et oljefelt. Nå har avdelingen på Romerike flyttet inn i nye lokaler.

Hydra Pipe flyttet nylig inn i nye lokaler på Lahaugmoen på Skjetten med blant andre Svein Ekeberg, Kjell Tønnesen og avdelingsleder Roy Kråkøy.
Hydra Pipe flyttet nylig inn i nye lokaler på Lahaugmoen på Skjetten med blant andre Svein Ekeberg, Kjell Tønnesen og avdelingsleder Roy Kråkøy.

Produkter fra Hydra Pipe AS finner du over hele verden, enten det er på den nye flyplassen i Istanbul, i et vannkraftverk i Bolivia eller en borerigg på et oljefelt. Nå har avdelingen på Romerike flyttet inn i nye lokaler på Skjetten.

- De nye lokalene er faktisk en del mindre enn de gamle, men likevel har vi bedre plass og effektivitet nå, sier avdelingsleder Roy Kråkøy.

Han trekker frem den nye automatiske vareheisen som en av årsakene.

- Nå har vi 58 hyller fulle av ulike produkter som rullerer i vareheisen. Den erstatter en lang rekke gulvreoler som tok mye plass tidligere. I tillegg var det mindre effektivt å hente produktene manuelt fra reolene, framfor å legge inn en ordre i systemet og få alt servert fra vareheisen, forteller Kråkøy.

Anerkjente leverandører

Gjennom sine erfarne medarbeidere har Hydra Pipe Norges største og bredeste kunnskap innen høytrykksledningskomponenter. Med til sammen over 150 års erfaring i det norske markedet har Hydra Pipe et solid grunnlag for å tilby de beste løsningene for sine kunder.

Fra hovedkontoret i Ålesund og avdelinger i Bergen, Trondheim og Skjetten leverer de produkter fra anerkjente internasjonale leverandører. De lagerfører alle produkter i stål og syrefast, som rørklammer, ventiler, snittringskuplinger, flenser, slanger og kuplinger, i et stort lager av sømløse rør fra 6 til 190 mm.

Kjente produktnavn

Hydra Pipe skiller seg fra de fleste av konkurrentene ved å kunne levere kjente produktnavn som PYPLOK®, Tube-Mac, Gates, VOSS og MHA.

PYPLOK® er et anerkjent sveise- og gjengefritt rørkuplingssystem, som er levert til utallige kunder over hele verden. PYPLOK® leveres i karbon, stål, syrefast, duplex, super duplex og Cuni. Pyplok er også nå fullt godkjent i Equinors (Statoil) TR-kvalitetssystem

- Vi jobber alltid for å finne nye, innovative og smarte løsninger som gjør kundene våre konkurransedyktige og som sparer dem for mye tid. Alle våre ansatte på har lang erfaring fra bransjen. De kjenner kundens hverdag og behov, og kan foreslå nye løsninger eller forbedringer som gir kunden et bedre produkt eller en lavere kostnad.

Landbaserte kunder

I de nye lokalene på Skjetten produserer også Hydra Pipe prefabrikerte produkter og sett, blant annet hydraulikkslanger til sin største kunde, Øveraasen på Gjøvik, som produserer børste- og ryddemaskiner til flyplasser over hele verden.

Tidligere var kundene hovedsakelig marine og offshore relaterte, men nå øker salget også stadig mer mot norske landbaserte selskaper som driver innen vannkraft, prosessindustri og virksomhet som har behov for produkter og kunnskap innen hydraulikk, vann og gass.

Øker og søker selger

Etter den kraftige nedgangen i offshore-markedet i 2015, er tidene igjen gode for Hydra Pipe. Stor aktivitet og pågang på ordre gjør at de søker nye medarbeidere, blant annet en ny selger for å styrke tilbudet i Oslo, Vestfold, Buskerud og Telemark.

- Først og fremst er vi på utkikk etter noen som kan faget og produktene. Men vi innser jo at det vi driver med er ganske spesielt, så det aller viktigste er at personen er en god selger. Vi seks som jobber her i dag kan bidra med å bygge opp kompetansen til selgeren med den kunnskapen vi besitter.

- Vi har et godt miljø der alle er med å gjør alt. Vi er nemlig ikke flere enn at vi må regne med noe varierende arbeidsoppgave. Alle må trå til, og det kan også hende det kommer en telefon om kvelden, sier Roy Kråkøy.

Hydra Pipe Øst ønsker å utvikle avdelingen videre, etablere nye kundeforhold, flere forhandlere og distributører.

- Vi har attraktive produkter. Vi har for eksempel blitt hovedforhandler i Norge for Gates, som er en av verdens ledende produsenter av kvalitetsslanger og kuplinger.

På Nor-Shipping i juni

Den første uka i juni går Nor-Shipping av stabelen på Lillestrøm med 900 utstillere fra 48 land. Hydra Pipe har hatt stand der siden avdelingen på Romerike åpnet i 2011, og er selvfølgelig til stede også i år på stand E02-45.

- Vi er på plass med medarbeidere fra hele organisasjonen og vil vise våre produkter og diskutere løsninger med eksisterende og potensielle kunder. Dette er en fin mulighet til å bli bedre kjent med oss, sier Roy Kråkøy.


Hydra Pipe Øst AS

Lahaugmoveien 81
2013 Skjetten

21 65 64 50

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.hydrapipe.noKlikk en emneknagg for å lese mer: