IKM er en viktig partner for Mjørud

Mjørud i Rakkestad leverer offshore-produkter med kritiske punkter som krever ubetinget kvalitet, og har de samarbeidet med IKM Inspection i en årrekke.

Sveisekoordinator Jon Bjørnar Mathiassen fra Mjørud og NDT-inspektør Carsten Lunde fra IKM Inspection i Fredrikstad samarbeider tett om inspeksjoner av de avanserte eksosanleggene Rakkestadbedriften produserer.
Sveisekoordinator Jon Bjørnar Mathiassen fra Mjørud og NDT-inspektør Carsten Lunde fra IKM Inspection i Fredrikstad samarbeider tett om inspeksjoner av de avanserte eksosanleggene Rakkestadbedriften produserer.

Mjørud i Rakkestad leverer offshore-produkter med kritiske punkter som krever ubetinget kvalitet. Derfor har de samarbeidet med IKM Inspection i en årrekke. De tester og sjekker at sveisearbeidet holder en varig høy standard.

Mjørud bruker IKM til NDT-testing i forbindelse med sveising.

– Vi produserer blant annet store eksossystemer til offshore-turbiner, og her er det store termiske og mekaniske belastninger. Derfor er sveiseskjøtene svært viktige og må holde mål, forteller sveisekoordinator Jon Bjørnar Mathiassen.

Eksossystemene leveres til kunder som Equinor og ConocoPhillips på den norske sokkelen.

I sterk vekst

IKM Inspection utfører alle former for kvalitetskontroll, non-destruktiv testing (NDT), destruktiv materialtesting (DT) og inspeksjonsarbeid. Virksomheten er hovedsakelig rettet mot olje- og gassrelaterte utbyggingsprosjekter, petrokjemiske anlegg, mekanisk industri og offshorearbeid. Alle oppdrag blir utført i henhold til kundens spesifikasjoner og myndighetenes krav. Avdelingen i Fredrikstad er i sterk vekst og i stort behov av nye medarbeidere.

Store prosjekter

Avdelingen har mange store kunder, men Mjørud er en av de største.

– De er dessuten en god kunde, da de fleste prosjektene er langvarige og oppdragene stabile. Et slikt samarbeid gjør at de to bedriftene har lært å kjenne hverandre og dermed bygd et tillitsforhold, sier NDT-operatør Carsten Lunde.

Han legger til at IKM Inspection i Fredrikstad har doblet omsetningen på et par år, både på grunn av et voksende marked og en større markedsandel.

– Vi merker den høye aktiviteten i byggebransjen der vi stadig får større prosjekter. Vi er ofte på kontrolloppdrag i forbindelse med fundamentering, tuneller, stålbygg og så videre. Noen ringer og vil ha gjort noe på dagen, og vi gjør det vi kan, men det kan bli hektisk noen ganger, sier Lunde.

Få uregelmessigheter

IKM Inspection er et selvstendig selskap hvor det er stort fokus på konfidensialitet, uavhengighet, integritet og upartiskhet. På oppdrag hos Mjørud må de dessuten fremvise stor fagkompetanse.

– Eksosanleggene de produserer er ganske spesielle og vi ser etter bindefeil, sprekker, porer og eventuelle skader. Hos Mjørud er det imidlertid ikke mange uregelmessigheter, men den beste kan feile, og da skal vi oppdage og rapportere dette, sier Lunde.

- Svært mange av våre sveiser er kritiske og det er svært viktig å utføre kontroll. En liten sprekk kan bli skjebnesvanger, sier Jon Bjørnar Mathiassen.

NDT-tjenester fra IKM Inspection:

  • Ultralydkontroll
  • Røntgenfotografering med røntgen og radioaktive isotoper
  • Magnetpulver og penetrant prøving
  • Hardhetsmåling med portabelt utstyr
  • Tykkelsesmåling/korrosjonsmåling
  • Materialanalyse med portabelt PMI utstyr
  • Visuell sveiseinspeksjon

IKM Inspection AS

Evjeløkka 7
1616 Fr.stad

69 36 19 50

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.