Leverer stål til nytt Høili-bygg

FREDRIKSTAD: Når det nye næringsbygget reiser seg i Dikeveien 45 er det Hansen Sveis & Montering på Rolvsøy som leverer både stål og hulldekker.

- Jobben i Dikeveien 45 er en pen jobb for oss, sier sveisekoordinator og formann Steinar Grundt-Ileby hos Hansen Sveis & Montering AS.
- Jobben i Dikeveien 45 er en pen jobb for oss, sier sveisekoordinator og formann Steinar Grundt-Ileby hos Hansen Sveis & Montering AS.

Når det nye næringsbygget reiser seg i Dikeveien 45 er det Hansen Sveis & Montering på Rolvsøy som leverer både stål og hulldekker.

HSM har utviklet seg til en betydelig leverandør på hele Østlandet, og entreprenøren Backe Østfold er bare én av mange store kunder.

- Backe er en viktig kunde, men vi leverer til alle som forespør. I dag er det skarpere konkurranse enn noen gang, og det meste går på pris. Vi klarer å holde våre priser på et akseptabelt nivå og vinner derfor mange anbud, sier sveisekoordinator og formann Steinar Grundt-Ileby.

Bruker resirkulert

Hansen Sveis & Montering har levert og er i gang med montering av nærmere 120 tonn stål til Dikeveien 45, og montering av hulldekker skal snart i gang. Vi erfarer at etterspørsel etter resirkulert stål øker. Det fine med stål er at det er 99 prosent gjenvinningsbart og av materialer vi benytter her, ligger andel resirkulert på cirka 30 prosent.

Næringsbygget i Dikeveien betyr en solid jobb for den lokale byggstålprodusenten, og står for cirka 10 prosent av årsomsetningen på rundt 70 millioner kroner i året. Da er også produksjonen av trapper og rekkverk inkludert. Det har etter hvert blitt en betydelig del av omsetningen.

 

Kjører to skift

Rolvsøybedriften har mange oppdrag for Backe i løpet av et år. Størrelsen på prosjektene passer ofte HSM sin struktur, og samarbeidet har fungert godt i lengre tid.

- Akkurat nå har vi mer å gjøre enn noen gang og har vært nødt til å kjøre to skift en stund for å ta unna. Vi er 30 ansatte og må leie inn ytterligere for å ta toppene. Derfor ser vi lyst på fremtiden, sier Grundt-Ileby.

Mer enn 20 år

Byggstål er fortsatt hovedgeskjeften, men det blir mer og mer trapper og rekkverk for HSM. Dette har tatt over for maskin og rørmontasje som bedriften egentlig startet med da den dro i gang i 1997 på Østsiden. Etter en periode i Tomteveien flyttet de til dagens adresse i Strandveien og rehabiliterte det gamle Hauge-verkstedet for ca 13-14 millioner kroner. Dette er et gammelt bygg, men nå er alt det tekniske og fasadene topp moderne.


Hansen Sveis & Montering AS

Strandveien 1-3
1661 Rolvsøy

69 94 99 20

www.hansen-sveis.no