Lokalt pukkverk satser på fremtiden

Godt fjell og god service er en fin kombinasjon for Stikla Pukkverk og Entreprenør AS i Båstad. Omsetningen øker, og nå investeres det stort i bedriften.

– Et beltedrevet knuserverk av merket Keestrack H4 KON fra Fredheim Maskin AS vil tre-fire doble produksjonen i Stikla pukkverk, forteller Johannes Fimland.

Godt fjell og god service er en fin kombinasjon for Stikla Pukkverk og Entreprenør AS i Båstad. Omsetningen øker, og nå investeres det stort i bedriften.

– Trykkstyrken i stenen vi leverer er av så god kvalitet, at den egner seg utmerket for både betong- og asfaltproduksjon, forteller Johannes Fimland daglig leder i Stikla Pukkverk og Entreprenør AS i Båstad i Østfold.

Han investerer nå i et beltedrevet knuserverk av merket Keestrack H4 KON fra Fredheim Maskin AS.

– Maskinen gir en tre- til firedobling av kapasiteten. Det nye, beltedrevne knuserverket kan flyttes til et eksternt anleggsområde. Det vil være svært kostnadsbesparende fremfor å transportere enorme mengder stein på lastebiler langs veien til og fra en byggeplass, sier han.

Keestrack H4-maskinen er en hybrid, diesel og elektrisk, og var på plass i Båstad i desember i fjor, og erstattet finknuseranlegget i Stikla Pukkverk.

Solid omsetningsvekst

Omsetningen har skutt i været for Stikla Pukkverk og Entreprenør AS, og selskapet opplever stor pågang fra kunder.

– Det medfører at vi har tatt inn to mann nylig og har også lagt til rette for to lærlinger. Det er en økning i leveransene fra pukkverket, og stadig flere henvendelser fra kunder som etterspør entreprenørtjenester, som gjør at vi utvider mannskapet.

Selskapet leier også ut en ansatt, som står for brøyting i vinterperioden, og med sesongbetont vaktordning.

Fimland forteller at han ser lyst på fremtiden, og han synes det er riktig å investere i større og moderne utstyr og flere ansatte.

– Vi er kjent for å levere kvalitet, og vi har god kapasitet. I anbudsrunder er vi konkurransedyktige, og med tiden er vi blitt godt kjent med entreprenører, kommuner og private, som benytter oss regelmessig. Det er et økende antall eksterne oppdrag for oss fra år til år.

Varierte entreprenørtjenester

Stikla Pukkverk og Entreprenør AS utfører alt av pukk- og entreprenørtjenester innen privat- og næringsmarkedet i Indre Østfold og omegn.

Selskapet utfører en rekke tjenester innen fjellboring og fjellsprengning, enten det gjelder boring av boltehull, fjerning av fjell eller større produksjonsjobber, og tar hånd om alt innen grunnarbeid og graving.

Planering av alle typer tomter, drenering rundt grunnmurer, grøftegraving og grunnarbeider tilbys også.

– Vi skreddersyr løsninger som er tilpasset våre kunder. Alt arbeid blir utført profesjonelt og med svært høy standard. Vår styrke er tillit og fokus på beste løsninger, samt optimal kvalitet og kundeservice, sier Fimland.