Mot rekordår for 125-årsjubilant

SKEDSMOKORSET: Bagges har aldri gjort det bedre enn i år. Ansatte trekkes frem som en suksessfaktor i bedriften som er store på industriventiler, pakninger, høytemperaturisolasjon og teknisk plast.

Bagges AS har aldri gjort det bedre økonomisk enn i år. De ansatte trekkes frem som en av suksessfaktorene i bedriften som er store på produksjon og salg av industriventiler, pakninger, høytemperaturisolasjon og teknisk plast.

I 1894 grunnla Carl Oluf Bagge firmaet C. Bagge, som skulle drive med salg av maskinrekvisita med olje og asbest som de to viktigste salgsartiklene. I 1912 ble firmaet solgt og skiftet navn til C. Bagges Asbestkompani AS. Det ble imidlertid en trang fødsel for det nye selskapet, som allerede fire år senere på nytt skiftet eier, denne gang til Alf Nielsen som frem til da hadde drevet virksomhet under navnet Andvik Stenhuggeri.

Siden den gang har selskapet vært i familien Nielsens eie og ledes i dag av Tomm Nielsen, Alf Nielsens barnebarn. I 1995, ti år etter at asbest ble forbudt i Norge, endret selskapet navn til C. Bagges Aksjeselskap og fra 1999 til bedriftens nåværende navn, Bagges AS.

Stolt historie

Bagges AS holder i dag til på Skedsmokorset. Her har 35 ansatte sitt daglige virke og den daglige driften står Geir Gudmundsen for. Han kom inn i firmaet i 1988 og har gått gradene fra salgsingeniør via kvalitetssjef og salgssjef til daglig leder. Han trekker frem to viktige suksesskriterier som har vært med på å legge grunnlaget for bedriftens solide drift. Kompetanse og personlig oppfølging av bedriftens kunder.

– Bagges har alltid vært opptatt av å ha kompetente medarbeidere i alle ledd. Dyktige medarbeidere var selve grunnlaget for suksessen allerede i tidlige år og det er fremdeles en stor del av forklaringen på at veksten vår har fortsatt. I år ligger vi an til å slå alle tidligere rekorder, noe som selvsagt er ekstra hyggelig i et jubileumsår, sier Gudmundsen.

Når det gjelder rekruttering av nye kunder er ikke Bagges AS bedriften med det største markedsføringsbudsjettet. Med et veletablert navn og et godt rykte når det kommer til kvalitet handler det meste om å fokusere på personlig oppfølging av eksisterende kunder og om å fysisk oppsøke nye.

– En stor kunde som Norsk Hydro får besøk av oss minst fire ganger i året og vi stiller alltid opp når kundene våre trenger råd fra oss. Med vår faglige tyngde kan vi hjelpe kundene våre med det meste av utfordringer innen ventiler, pakninger og isolasjon.

Samhold

Bagges AS jobber bevisst med å styrke de ansattes samhold. Hvert år arrangeres en tur for ansatte med partnere. I år gikk turen til Wien, mens den neste år går til Bergen.

– Vi opplever at disse storbyturene gjør mye for samholdet. Samtidig er det en fin måte for oss å si takk for lånet til samboere og ektefeller som lar oss legge beslag på så mye av de ansattes tid, sier daglig leder Geir Gudmundsen, og forteller at de ansatte også er flinke til å feire seg selv i hverdagen.

– Hvert oppnådde månedsbudsjett feires på behørig vis med pølselunsj eller kake. Vi er i det hele tatt flinke til å kose oss på jobb, noe som er helt nødvendig for å hele tiden yte sitt beste, sier Gudmundsen og penser inn på en periode som presset bedriften til det ytterste, finanskrisen i 2009.

– Da var det ikke fritt for at vi ble litt svette, men takket være det solide fundamentet vårt og eiere med tro på at vi ville klare oss igjennom stormen, klarte vi å bli sittende relativt rolige i båten. Med fasit i hånd kom vi helskinnet igjennom krisen, sier han, og forteller at nedbemanning aldri var et tema i denne perioden.


43 år hos Bagges

Driftssjef Tore Myrlund ble ansatt i Bagges i 1976 og har dermed lengst fartstid av samtlige av de 35 ansatte.

– Jeg kom rett fra skolebenken og har vært her siden, sier Myrlund, som understreker at han aldri har vært fristet til å bytte jobb.

– Nei, det har aldri vært i mine tanker. Her har jeg både utfordrende arbeidsoppgaver og flotte kolleger. Man kan ikke ønske seg mer, sier Myrlund, som har produksjon, lager og en del it-oppgaver under sitt ansvarsområde.

Myrlund er ikke den eneste som trives hos Bagges. Når man regner gjennomsnittlig ansettelsestid for de 35 ansatte viser fasiten at snittet ligger på 14,6 år.


Bagges AS

Industriveien 15
2020 Skedsmokorset

64 83 50 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.bagges.noKlikk en emneknagg for å lese mer: